Sverige
15 september 2022 14:43

Missförhållanden misstänks hos ridklubb

UtredsEn ridklubb i Stockholms län utreds för missförhållanden. Det ska handla om brister i organisation och säkerhet, om dåligt bemötande och dålig ekonomi.

Missförhållanden misstänks hos ridklubb
Ridklubben utreds för oegentligheter av flera slag. (Genrebild) Foto: iStock

Det är Norrtelje Tidning som tagit del av uppgifter om klubben. Klart är att klubben har så dålig ekonomi att kommunen tagit över klubbens ridanläggning, värd sju miljoner kronor.

Dessutom ska en anmälan ha kommit in till Stockholms läns Ridsportförbund om brister i demokratifrågor och värdegrundsarbetet. En medlem i föreningen berättar för tidningen att tidigare ordföranden styrde klubben med järnhand, och dessutom var sambo med verksamhetschefen, vilket ledde till att de två skyddade varann.

Enligt tidningen har Svenska Ridsportförbundet utrett klubben sedan i maj.

Sedan i somras har kommunen också infriat ett borgensåtagande gentemot klubben, vilket innebär att kommunen nu tagit över ägandet av anläggningen och klubben hyr den. Skälen till detta är att klubben inte fullgjort sina ekonomiska åtaganden gentemot banken, men det handlar också om hur klubben fungerar.
– De krav vi ställer är att de ska följa den värdegrund som gäller för alla föreningar som får bidrag, säger kultur- och fritidsdirektör Adam Persson till Norrtelje Tidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden