Världen
17 september 2020 13:58

Misstänkt gärningsman fångad på film efter hästmisshandel

BrottsmisstankeI förra veckan hittades en häst på en ridskola med svåra skador i ändtarmen - skador så pass allvarliga att hästen tvingades avlivas. Nu publiceras en film från en övervakningskamera på ridklubben, där en misstänkt gärningsman fångas på bild.

Misstänkt gärningsman fångad på film efter hästmisshandel
Polisen efterlyser nu tips om vem den misstänkte gärningsmannen som fångats på film kan vara. Foto: Istock

Det är danska Lokalavisen som har delat filmen, som polisen hoppas ska kunna ge tips om vem mannen är. I fredags morse hittades en häst på Holbæk Rideklub i Danmark med svåra skador. Veterinär kallades till platsen, men skadorna i ändtarmen var så pass allvarliga att hästen behövde avlivas. Vid obduceringen kunde man inte hitta någon naturlig förklaring till skadorna.

Händelsen anmäldes till polisen, som nu gått igenom videoövervakningen på ridklubbens område. Där kan man se en man som kommer gående med en flaska i handen, för att tre timmar senare komma gående tillbaka samma väg, fortfarande med vad som ser ut att vara en flaska i handen. Polisen misstänker att mannen uppehållit sig i ridklubbens lokaler under hela den tiden. Polisen efterlyser nu tips för att kunna identifiera mannen, som rapporteras vara i 25-30-årsåldern.

Läs mer och se filmen hos Lokalavisen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden