Nyheter
1 februari 2021 09:43
Ridsportplus

Misstänkt rattfyllerist stoppad med hästsläp

BrottsmisstankePolisen stoppade under lördagen en misstänkt berusad person som körde med ett hästsläp i Mölndal. Det finns inga uppgifter om det fanns någon häst i släpet när bilen stoppades, men föraren körde till en hästgård.

Misstänkt rattfyllerist stoppad med hästsläp
Personen ska ha uppträtt märkbart berusad. Foto: Bildfokus/Istock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ekipaget med hästsläpet stoppades på lördagskvällen efter att en person larmat polisen. Personen hade sett föraren sätta sig i bilen efter att ha uppträtt berusad.
– Vi skickar en patrull som får syn på bilen. Vi får stopp på ekipaget så småningom, säger Fredrik Svedmyr, polisens presstalesperson i region Väst till Mölndals-Posten, som var först med att rapportera om händelsen.

– Det är förmodligen en rattfylla, bekräftar Christer Fuxborg, även han polisens presstalesperson i region Väst, för Ridsport.
– Vi får in att en väldigt berusad kvinna sitter i sin bil på Circle K på Jolengatan i Mölndal, hon lämnar sedan i bil med hästtransport. Kvinnan kör iväg, anmälaren följer efter och kvinnan kör mot någon hästgård, berättar Fuxborg vidare.

– Det är en kvinna i 40-årsåldern och det finns en misstanke om rattfylleri. Hon fick åka med och blåsa på stationen för att vi ska få en promillehalt.

Fanns det någon häst i släpet?
– Tyvärr finns det inte någon uppgift om det var en häst i transporten, men ekipaget parkerade på en hästgård, säger Christer Fuxborg.

Anmälan är upprättad vid 20-tiden på kvällen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden