Fälttävlan
29 mars 2015 13:39

Skadad Mister Pooh borta hela året

OS-hästen och EM-medaljören Mister Pooh fick en senskada under torsdagens landslagsträning i terräng. Han och Niklas Lindbäck missar nu hela säsongen.

Skadad Mister Pooh borta hela året
Niklas Lindbäck och Mister Pooh är borta från tävlingar hela säsongen. OS-hästen skadade en sena i torsdags. (Arkivbild)

– Det känns knäckande, säger Niklas Lindbäck som tillsammans med Mister Pooh har varit ankare i det svenska landslaget länge. 

Mister Pooh (SWB val f 2000 e Majim G-Tammerfors xx) missade förra årets VM på grund av problem med hjärtat. Nu var tanken att han och Niklas Lindbäck skulle ingå i det svenska EM-laget i höst. Men nu är ekipaget borta hela året. Det var under torsdagens terrängträning med svenska landslaget som olyckan var framme. 
– Det hade gått super. Det var en lugn och fin träning. Vi hoppade den allra sista linjen och jag kände direkt att något hände, säger Niklas Lindbäck.
– Först tänkte jag att han han trampat in en sko eller något sådant. Jag fick stopp på honom direkt och hoppade av. När jag tog av skydden såg jag att senan inte alls såg ut som den ska. 

Mister Pooh har fått en senskada på höger fram, strax under knät. 
– Det är ingen liten grej. Men exakt vad det är för skada är svårt att säga nu. Det är fullt med vätska och blod. Han har boxvila och behandlas bland annat med kyla. Om en månad ska han kollas igen, säger Niklas Lindbäck. 
– Jag planerar ingen fälttävlan med honom i år. Detta kommer att ta tid. Det är tråkigt för hela teamet och för Mister som inte får göra det han älskar. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden