Blogg
23 maj 2014 08:08

Mitt i smeten

Vi har haft riktigt kul den senaste veckan, varit överallt, tävlat både här och där, hunnit kolla in en del andra som ridit också.

Förra helgen började redan på torsdagen, Skyrup med två hästar. Greyman hoppade 120 och 130 och hade lekstuga rent ut sagt. Behövde inte använda alla rutorna på Falsterbo-pappret. Helt underbart.

Bluppan fick gå en 130, hon var supersnabb, jag tyckte att jag missade litet i en anridning i omhoppningen, fick lägga in ett extra språng som hon klarade galant, men vi tappade någon sekund där. Blev ändå tvåa efter Nicole med bara några tiondelar. Kanon. Sen 140, gick helt perfekt, förutom att nån gick litet i vägen i en anridning på ett hinder, fick ta en förhållning som inte hörde dit. En rivning. Helt ok, men trist.

Nöjd ändå, en ”ledig” dag, lite träning, sen gå banan och förbereda för 3* fälttävlan på Eketorp, en av mina favorittävlingar. Helena kom och hjälpte på framridningen, helt super, behövdes verkligen. Vi flyttade upp formen, ingen bra känsla i programmet, men domarna var nöjda med formen och litet mer schwung som vi fick till. Hoppningen okej, trots att jag bestämde mig för att hålla ihop litet extra eftersom alla tre (!) kombinationerna var trånga, och fick två tidsfel. De blev dyra poäng i slutändan, men det var min plan, och jag får ta det såklart. Nästa gång ska jag lita mer på hur lydig han är.

Terrängen var helt super, han gör verkligen allt man begär, och litet till. Vi slutade tvåa. Bra känsla.
Söndag morgon, en tur till Skyrup- Derby, min favoritgren.

Greyman först ut. Bara sex år, gjorde allt jättelätt även om han la in ett extra i pullmangraven. Felfri. Snabbt hästbyte, hörde att alla hade en massa fel. Bluppan är på hugget, tänkte att nu jäklar kör vi! Hon var som en smörklick, och går i mål 10 sekunder snabbare. Ingen annan hade lyckats vara felfri, så det blev dubbelseger! De fick göra sällskap på prisutdelningen.

Vi åkte hem och släppte Greyman på bete. Bluppan får också litet vila, hon har tävlat tre helger i rad, så hon får en vecka i hagen.  Sen laddar vi för finlandsresa och Finnderby i Ypäja i början av juni.

På eftermiddagen åkte vi till ett regnigt Eketorp och kollade in den 2* klassen. Emelie red en av mina försäljningshästar. Det öste ner, bara fem var felfria i terrängen, en av dem var Emelie. Snyggt ridet, fick gåshud. Bra gjort.

Nöjda åkte vi hem med en massa pokaler, då är det extra skönt med lösdrift, man kan ta en SOVMORGON, alla hästar lika nöjda om man kommer nån timme senare…
Måndagen gick i full fart med filmningar av hästar och en del trimning. Två dagar terrängträning i Finland, sen behövde man faktiskt en sovmorgon till, tro det eller ej.

Nu har man vaknat upp i verkligheten igen, hemma, hopptränat en massa hästar, tränat hörnpasseringar med Bernie hos Helena. Det börjar dra ihop sig till start i 4* om några veckor. Nu gäller det att allt sitter. Var hos Lexners och lånade en ny kandarstång, som verkar funka bra, framåtböjd tungfrihet. Galopptränade lite lätt efteråt, och han var lika på hugget som vanligt, trots tävling i helgen, så det känns lovande inför kommande uppgift.

Idag avslutade vi med terrängträning på Revinge med bland annat ett gäng fina B-ponnyer från Perstorp, de var superduktiga. Ny energi. Det behövs.

Ha det gott alla i den första riktiga sommarvärmen!

Ciao Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden