Dressyr
2 juli 2020 21:04

Mr Grey VH får ny ryttare – flyttar till Tyskland

Nytt ekipageÅrets högsta gångartspoäng som 3-åring och vinnare av championatet som 4-åring med Jeanna Högberg i sadeln - det är en av Sveriges bästa unghästar som nu flyttar till Tyskland för att få en ny ryttare.

Mr Grey VH får ny ryttare – flyttar till Tyskland
Mr Grey VH och Jeanna Högberg när de vann unghästklassen för 5-åringar på Göteborg Horse Show tidigare i år. Foto: Roland Thunholm

Mr Grey VH (SWB val -15, e Grey Flanell u Darling II VH e Dalwhinnie, uppf/äg Västra Hoby Stuteri) har gjort alla rätt hittills i sitt 5-åriga liv. Med Jeanna Högberg har det blivit stora framgångar på tävlingsbanorna, tidigare i år vann de SWB Trophy dressage i Scandinavium, men nu startar ett nytt kapitel i valackens liv – i tisdags anlände han till svenska Jessica Lynn Thomas i Tyskland, rapporterar Eurodressage.

Bytet av ryttare kom efter att Jeanna Högberg beslutat sig för att flytta till Andreas Helgstrand, där hon nu ska jobba som beridare.
Jessica Lynn Thomas har varit framgångsrik på bland annat unghäst-VM, där hon förra året red hem ett silver bland 5-åringarna med tyske hingsten Secret.

Uppfödaren och ägaren Tobias Hansson på Västra Hoby Stuteri berättar varför valet föll på Jessica Lynn Thomas.
– Jessica utbildar redan min och Hennix Horses 3-årige hingst Morricello VH. Både Jessica och Jeanna är enligt mig några av Europas bästa ryttare och liknar varandra mycket i ridstil. Jeanna kommer på sitt nya jobb få rida några av mina yngre talanger, som jag deläger tillsammans med Andreas Helgstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden