Sportnytt
9 juni 2020 13:36

Jeanna Högberg ny ryttare hos Helgstrand

På vägDet rör på sig bland Europas toppryttare. På tisdagen släpptes nyheten att Jeanna Högberg blir ny beridare hos Helgstrand Dressage i Danmark. Flyttlasset går redan i sommar. "Jag kommer att stå där och bita på naglarna första dagen", säger Jeanna om sin nya utmaning.

Jeanna Högberg ny ryttare hos Helgstrand
Svenska toppryttaren Jeanna Högberg flyttar till Danmark. Här syns hon tillsammans med stoet Darcia VH på VM i Frankrike. Roland Thunholm

Alldeles nyligen utökade Helgstrand Dressage beridarteamet med Michael Grønne och nu står det klart att ännu en toppryttare knyts till företaget. Svenska GP-ryttaren och framgångsrika unghästutbildaren Jeanna Högberg påbörjar sin anställning i Danmark den 1 augusti, meddelar Helgstrand Dressage i ett pressmeddelande.

”Perfekt match”

Andreas Helgstrand har i flera års tid försökt värva Jeanna Högberg till teamet och han lyfter  i pressmeddelandet svenskan inte bara som ryttare utan även som framgångsrik egenföretagare.

– Jag känner att hon är en perfekt match både när det gäller kompetens och personlighet och jag är väldigt stolt över att hon äntligen har sagt ja till att jobba för oss, säger Andreas Helgstrand.

Hon har funderat sedan januari, men nu gjorde familjen slag i saken.
– Det har varit en hel del tankar men det är ju en chans som man inte kan tacka nej till. Klart man är lite oroad över att barnen ska börja på danskt dagis och sådär. Min sambo jobbar mycket hemifrån så han kommer fortsätta med det och resa till Stockholm med jämna mellanrum, berättar Jeanna när Ridsport når henne.

Ett par hästar flyttar med

Med i flytten tar hon ett par av de hästar som hon har hemma i stallet idag.
– Jag har tolv hästar idag, några av dem kommer att följa med. Jag kan inte säga så mycket mer än så i dagsläget. Det känns jätteskönt, jag har så bra samarbeten med flera hästägare så jag hoppas ju att det här ska ge även dem någonting positivt.

Jeanna berättar att tankarna om att flytta söderut – idag har hon sin verksamhet i Stockholmsområdet – har funnits där länge. Från augusti är det istället Danmark som blir bas och ett helt stall med topphästar.
– Jag tror jag kommer att stå där den 1 augusti och bita på naglarna och undra, vilka hästar ska jag få rida! Jag tror nog absolut att det kommer att finnas en del finingar på listan.

Mr Grey Foto Rt
Mr Grey och Jeanna Högberg vann unghästklassen för 5-åringar på Göteborg Horse Show tidigare i år. Foto: Roland Thunholm

Tar med sig familjen

Jeanna Högberg kommer att flytta till Danmark tillsammans med sin sambo och två barn.
– Vi håller på och letar efter ett eget ställe att hyra i närheten. Jag tycker om att bo på landet.

Jeanna Högberg har vunnit det mesta som går att vinna, både på ponny och stor häst. Högberg har flera gånger varit i final i unghäst-VM i dressyr, hon har vunnit Breeders inte mindre än sju gånger och har med äldre hästar haft stora framgångar i dressyr på landslagsnivå.

Lina Nydahl/Emelie Samuelsson Radell

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden