Hoppning
27 oktober 2019 17:12

Murens fall hindrade Peder – Whitaker vann världscupklassen

InternationelltDet blev stora svängningar i omhoppningen när andra omgången av Världscupen avgjordes i Helsingfors. Peder Fredricson var en av nio till omhoppning, men fick åtta fel där. Segern gick till Robert Whitaker.

Murens fall hindrade Peder – Whitaker vann världscupklassen
Robert Whitaker och Catwalk IV segrade i världscupens andra omgång. Foto: FEI

Peder Fredricson var enda svensk till omhoppningen efter en stabil ritt i grunden. I omhoppningen var det framåtläge från första sekund, men vid muren gick H&M Christian K av för tidigt och landade mitt i muren, med följd att det blev rivning även på den följande oxern. Tiden var snabbast av alla men de åtta felen var ett faktum.

Något senare fick Denis Lynch problem. Han hoppade bara ett hinder innan hästen GC Chopin’s Bushi tackade för sig och vägrade gå framåt, och därefter blev muren även Kevin Stauts fall. Hästen vägrade och Staut åkte av.

Robert Whitaker, Storbritannien, stod till slut som segrare tillsammans med Catwalk IV (HOLST val f 2003 e Colman – Corleone, äg Clare Whitaker, Mandy Hall). Det var ekipagets andra seger under helgen. Den första kom i Grand Prix-klassen under lördagen.

Andraplatsen gick till Spaniens Sergio Alvarez Moya och Jet Run medan Tysklands Celine Schoonbroodt- de Azevedo blev trea med Cheppetta.

Peder Fredricson och H&M Christian K slutade på sjunde plats. Henrik von Eckermann och nya partnern Hannah fick fyra fel i grunden men tog sig in bland dem som får världscuppoäng.

Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow var först ut bland svenskarna, och det slutade med tre rivningar och 12 fel. Samma resultat, 12 fel, blev det för Evelina Tovek och Dalila de la Pomme.

Peders resultat i Oslo och Helsingfors innebär att han har 21 poäng och därmed leder världscupens poängliga.
− Det är sköna poäng, och han är redan halvvägs när det gäller de poäng han behöver för att ta sig till finalen, sade förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVT.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden