Distansritt
23 september 2012 14:57

Muskelbristning stoppade King Peak

En muskelbristning undertill i bogtrakten stoppade King Peak ox och Annelie Eriksson i sista vetgate efter 220 km den tredje dagen av East European Endurance Ride i Slovakien.

– Han var het och överladdad och jag red mest och bromsade med gänget från Qatar där vinnaren var med. Hela sista sträckan red jag nästan ensam och det var där han snubblade till men det verkade som det gick bra. I sista vetgate hade han 44 i puls, men när vi tog av sadeln svullnade han upp och veterinärerna skickade honom till den lokala veterinärkliniken, säger Annelie.

– På kliniken misstänkte man att han kunde fått en blödning och eftersom man inte hade resurser att åtgärda detta blev vi skickade cirka tio mil till Universitetskliniken i Wien. Han har fått smärtlindring och viss behandling och blir kvar där till tidigast tisdag. Men han äter och dricker och jag har varit ute och lett honom.

Annelies mentor, den italienske veterinären Marcello Conte, var på plats och trodde att prognosen var god men att det kommer ta tid med mycket rehabträning.

– Det var en jättehäftig tävling men den svåraste jag ridit. De två första dagarna var det masstart, den tredje jaktstart, säger Annelie som har 7 639 godkända tävlingskilometer och är regerande svensk mästare och Nordisk/Baltisk mästare 2011 med King Peak.

East European Endurance Ride var en tredagars distansritt på totalt 250 km med start i Österrike, genom Ungern och mål i Slovakien och med 105 000 euro i prissumma. Det blev 46 startande efter att flera ekipage från Qatar efteranmält. Bland dessa Lobero El Shakaar och Saad Mohammed Al Dawsari som vann loppet på 13.09,42 tim (ca 19 km/tim) Förstapriset var 35 000 euro. Bara tolv ekipage var godkända i mål.

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar