Blogg
29 september 2016 09:40

Mycket att fixa inför flytten

Louise "Loi" Lindström förbereder sig för fullt inför flytten till Spanien i oktober. Det är en hel del som måste fixas innan hon kan åka. Tur att hon just nu bor på "lyxhotell André".

En flytt till Spanien kräver diverse insatser för vem som helst. Ska man dessutom jobba i dressyrbranschen är det lite extra pyssel.

Förutom Försäkringskassans sjukvårdskort och en mer omfattande försäkring än en vanlig turistförsäkring är det spansk tävlingslicens och ansökan om ”Número de Identidad de Extranjero”.

Mycket på spanska som jag inte kan ett smack ännu, men mina blivande arbetsgivare är tack och lov väldigt hjälpsamma.

Massor att tänka på och fixa. Som tur är bor jag just nu på ett lyxhotell i Västra Hoby, närmare bestämt hos alldeles underbara Kerstin & Kjell André!

Sommarens keso och melon i 35 graders värme är ett minne blott och jag får njuta av hemlagad lunch efter en småblåsig förmiddag med Amos på stubbåkrarna.

Amos är en riktigt duktig 6-åring e. Wladimir O.A. – Amiral. Men just på stubbåkern kan han eventuellt ha ärvt lite hyss efter sin morfar, snarare än efter pappa, Pernillas Grand Prix-häst … Amos och Wladde är i alla fall gulligt lika varandra framifrån, jag tog nästan fel häst ur skrittmaskinen häromdagen.

Min unga bekantskap från i vintras, Differens, är nu igång efter sommarvilan. En riktigt trevlig fuxvalack f -13 e. De Niro – Laurie´s Crusador**, uppfödd av Lena Nyström.

Så cool! Efter en tids tömkörning och longering för att bygga upp honom efter betet var det några varv på lina i alla gångarter och sedan bara att rida som vanligt. Schysst treåring, stabil utan att på något sätt vara tråkig. Ska bli kul att följa hans utveckling!


Som sagt, inte tråkig …

Rakeback VH e. Skovens Rafael – Corrado WL, förbereder sig även han som bäst. På tisdag smäller det nämligen för landets vinstrikaste 7-åring so far. På åtta starter 2016 har han vunnit sex och varit placerad 2:a på två. Så har han ju en rätt grym pilot också, Pilla har koll på varenda hov Räkan sätter i marken.

Breeders börjar alltså på tisdag. Jag kommer troligen att vara domarsekreterare i 5- eller 6-årsklassen. Förutom själva tävlingarna är jag inbjuden till ett mingel på torsdag för att fira uppfödarna som hade hästar med i Rio.

Ska bli jättekul att få vara med i det sammanhanget. Det är ofta bortglömt vilka fantastiska, långsiktiga insatser uppfödarna gör. Strålkastarljuset hamnar så lätt enbart på ryttarens prestation vid ett aktuellt tillfälle och man glömmer allt vardagsslit och all planering som faktiskt ligger bakom, ibland i flera generationer av avel. Det ligger verkligen något i Swede Horse slogan, ”Every champion begins with a foal”.

Jag har också planerat att se SWBs Elitfölauktion, med bonus i form av 2,5-åriga gångartshästar, nästa fredag kväll. På lördag ska jag vara sekreterare igen och så håller jag förstås tummarna för att få se Pilla & Rakeback i final.

Nu gick jag kanske händelserna lite i förväg, först är det ju Flyinge Indoor, torsdag-söndag den här veckan! Det ska såklart spenderas en del tid där också. Bland annat tänkte jag gå på Flyinge Open Sales, auktionen nu på lördag kväll.

Så tillbaka till flyttpysslet. Mina kära lackstövlar har gett upp efter sju års trogen tjänst, samtidigt som jag helt enkelt inte hunnit fixa en ersättare till mina älskade vardagsstövlar.

För att få ihop logistiken får de bruna hälsa på Olles Skomakeri här i Lund för sista hjälpen och lackisarna lappas nödtorftigt ihop hos Anderssons i Stockholm. Samtidigt planerar jag att beställa nya stövlar och hoppas att de lagade håller tills de levereras till Costa Blanca på ca 9 veckor.

En suverän överraskning var i alla fall att jag ramlade över en galet snygg Equiline-kavaj till halva priset! Min tidigare kavaj har fått jobba på ordentligt de senaste åren, den förtjänar att gå i pension.


Ny favorit!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden