Ponny
10 maj 2014 21:02

Mycket dressyr för ponny

Helgen bjuder på tre nationella dressyrtävlingar för ponny med varierat antal startande.

Ringsjöortens LRF nöjde sig med en lördagstävling som toppades med det individuella mästerskapsprogrammet. Kategori C fick tre startande och vanns klart av Lovisa Jendland som nådde 67,195 procent med Superman (val f -01 e Lotus-Cawdor Hywel RW 16, uppf R o J Svensson). De större ekipagen med med åtta deltagare fick Hanna Bengtsson-Larsen i topp med 69,553 för Eduward (f -99 i Holland).

Stora Wäsby FRK, som fortsätter till söndag, toppade lördagsklasserna med FEI  Ponnykür som blev sammanslagen för kategori C och D. Moa Södergren var klart bäst för dagen med sina 73,25 procent för C-ponnyn Adrenalin (sto f -02 e Vermont-Coed Coch Targed, uppf C o F Heinemann).

Nordhallands RK hade  ponny på lördagen och stora hästar på söndag förlagd till Åbytravet. Det individuella mästerskapsprogrammet vanns av Frida Nyvelius och Nors Solo (val f -05 e Verona´s Gerswin-Coed Coch Targed, uppf E Nilsson) på 67,927 i kategori C och Amanda Aronsson på 67,602 procent för den tyska Dolce (sto f -02 e Donnerblitz-Lukas) i kategori D.

Resultat
Ringsjöorten
Stora Wäsby
Nordhalland

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden