Körning
30 maj 2014 19:12

Mycket körning i Åsbo

Det är mycket körning i helgen. Och kanske har den meriterade landslagskusken Cecilia Qvarnström hittat sin nya tävlingspartner? Hennes mästerskapshäst Sacramento är numera en medelålders herre och en fantastisk karriär i körsporten är på väg mot ett slut.

Mycket körning i Åsbo
Cecilia Qvarnström har kanske en ny häst i Abbeline.

Att hitta en efterträdare till ”Sacke” är inte det enklaste. Men kanske har Cicci lyckats nu. Vid Åsbo Driving testade hon det danska stoet Abbeline (e Blue Hors Hertug) ett elegant sto med massor av utstrålning, i den medelsvåra klassen.

– Jag får ha henne på prov ett tag och fick också lov att testa henne i tävling av ägaren, Tea Giversen, berättade en mycket nöjd Cicci på framkörningen.

När det sedan var dags på banan följdes ekipaget av många ögon och Abbeline skötte sig över förväntan. I morgon ska hon testa de sju tuffa maratonhindren vid banan runt Herrevadskloster utanför Ljungbyhed.

I två dagar har kuskarna kört dressyr i strålande sol och många fina insatser har de gjort. Karin Söderqvist från Värmland startar Lukas i den svåra hästklassen och Why me i den svåra ponnyklassen. Nordsvenske Lukas är i toppform och slog alla med god marginal, 52,16 straff. I ponnyklassen är Karin tvåa, leder gör Vinslövs Emma Gustavsson som debuterar i svår klass med rutinerade ponnyn Windy Boy Rocket, tidigare körd av mamma Susanne Ankermark. Susanne är för övrigt trea med Sagaia.

I parklassen häst tog regerande svenska mästaren Eva Ottosson från Oskarshamn ledningen före Camilla Ahlberg från Ed. Trea här är veteranen Yngve Käll från Götene en mycket välkommen comeback i de större sammanhangen för rutinerade Yngve.

Även ungdomarna är på hugget. Förutom Emma Gustavsson i toppform har Oskar Mortensen, Åstorp, 14 år, två ponnyer med i medelsvår klass, en femte och en sjundeplats efter dressyrkörningen. Leder den medelsvåra ponnyklassen gör Linnea Kristiansen, Jönköping. Hon har nu tagit över mamma Rebeccas ponny Plassens Lucky Luke och efter ett superresultat i dressyr, 43,67 straff, ska det bli extra spännande att se hur långt hon kan komma den här gången.

I morgon lördag väntar den tuffa maratonkörningen. Drygt 70 kuskar ska ut i terrängen, sju hinder ska de klara av.

Resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden