Ponny
3 augusti 2020 09:10

Mycket svenskt på pallen i Baltic Cups GP

InternationelltTvå segrar, två andraplatser och en tredjeplats. Det blev facit för de svenska ekipagen i söndagens Grand Prix-hoppningar för ponnyer på Baltic cup i danska Fredensborg.

Mycket svenskt på pallen i Baltic Cups GP
Anne Cissig med döttrarna Julia och Leiah samt ponnyerna "Stella" och "Pegasus". Foto: Susanne Högdahl

I kategori C blev det en svenska dubbelseger.

1,20-hoppningen hade 15 startande och av dessa var sex felfria i första rundan. I andra rundan satte tre av dem ytterligare en nolla och snabbast i denna trio var svenska ekipaget Julia Cissig som är ny ryttare på rutinerade Woodfield Night Light – tidigare riden av bland annat Thea Gånehed.

Även på andraplatsen blev det svenskt genom Mathilda Hansson/Unsphinx D´Hurl ´Vent som var ungefär en halv sekund långsammare än segraren.

Mathilda Hansson slog även till och vann B-ponnyernas GP över 1,00-hinder tillsammans med Sting´s Yaris som en av sex dubbelnollor i den 15 ekipage stora klassen.

Julia Cissig
Julia Cissig fixade svensk GP-seger. Foto: Privat

Även i GP-hoppningen för de större ponnyerna på 1,30-höjd blev det svenska pallplatser. Filippa Lagergren kom tvåa med Reneharney Boy på 0+4 fel medan Sofia Everz Svanberg red For Fun TF till en tredje plats med 0+8 fel. Denna klass hade tolv startande.

Resultat, Baltic Cup

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden