Ponny
14 september 2015 18:11

Nadines topponnyer inte till salu

Vid ponny-EM tog Nadine Krause tre dressyrsilver med Cyrill. Nu ska hon gå över till stor häst, men hon vill inte sälja varken Cyrill eller sin andra mästerskapsponny Danilo. Istället ser familjen till att två unga talanger får varsin topponny att tävla.

Nadines topponnyer inte till salu
Nadine Krause lånar ut sin EM-silvermedaljör Cyrill. Photographer Roland Thunholm

Tyska dressyrryttaren Nadine Krause red tidigare EM-ponnyn Fredriksbergs Mozart (f -93, e Dennie-Leeds Boy), uppfödd av Börje Pettersson. På ponny-EM i Malmö berättade hon att det snart var dags att satsa på stor häst. Efter fyra EM på rad, flera lagmedaljer och senast tre EM-silver med Cyrill faller Nadine för åldersstrecket, precis som vinnaren SL Luccis ryttare. Medan Lucci är till salu har Nadine och hennes familj bestämt sig för att inte sälja Cyrill eller den andra EM-meriterade ponnyn Danilo, skriver Eurodressage.

Istället har familjen Krause valt ut två tyska, talangfulla unga ponnyryttare som ska tävla varsin av ponnyerna för hemlandet. Ponnyerna flyttar snart till sina nya ryttare och förbereds inför kommande säsong. Tolvåriga hingsten Danilo (e Dornik B-Power Boy) ska bo på Nadines morbrors anläggning Gestut Erlenhof i Bad Homburg och ridas av Tabea Schroer. Nioåriga Cyrill (e Champion de Luxe–Power Man) ska vara uppstallad hos Wibke Hartmann-Stommel, bland annat fyrfalding vinnare på Bundeschampionatet 2014,  och tävlas av Batjarina Ottenwess.

Varför familjen inte vill sälja framgår inte, men klart är att de är mycket förtjusta i sina ponnyer.
– Vi i familjen spenderar mycket kvalitetstid med våra ponnyer hemma och på tävlingar (…). Vi har bestämt oss för att inte sälja ponnyerna. Dini är väldigt ledsen och många tårar har fallit över att det här är hennes sista ponnyår, säger Nadines mamma Stefanie Krause-Rothenberger till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden