Dressyr
19 februari 2023 20:28

Nanna Skodborg Merrald regerade i Neumünster

InternationelltBlue Horse Zepter, som reds av Patrik Kittel i världscupfinalen förra året, reds till en storseger av sin danska ryttare under söndagens världscupkür i Tyskland.

Nanna Skodborg Merrald regerade i Neumünster
Nanna Skodborg Merrald och Blue Hors Zepter på väg mot seger. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Det var danska världsmästaren i lag, Nanna Skodborg Merrald, som lotsade Blue Hors Zepter (OLDBG hingst f 2008 e Blue Hors Zack-Wolkentanz II, uppf Bernhard Sieverding, äg Blue Hors) till en klar seger i söndagens världscupkür.

Det var ekipagets andra internationella meeting, och det blev en seger på personliga rekordet 86,06 procent efter att bland annat ha visat fin piaff och passage.
– Han vill verkligen göra sitt allra, allra bästa. Jag har fortfarande en känsla av att jag kan göra så mycket mer med honom. Nu uppträder han utan några stora misstag, men jag kan förbättra så många saker, säger danskan i ett pressmeddelande från Internationella Ridsportförbundet.

Segern innebär att hon kliver upp till tredje plats totalt i den västeuropeiska ligan. Nanna Skodborg Merrald planerar att starta sin VM-häst Blue Hors Zack vid världscuptävlingarna i Göteborg, först därefter bestämmer hon vem hon rider i världscupfinalen i USA i april.

Hemmaryttaren Ingrid Klimke red Franziskus FRH till en andraplats. Ingen svensk fanns i startfältet.

Patrik Kittel ligger sexa totalt i serien efter söndagens omgång.

Resultat
Ställning, västeuropeiska ligan efter tävlingarna i Neumünster

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden