Dressyr
30 september 2020 09:52

Nationella Spelen står i startgroparna

Para-SMPararidsportens SM, Nationella Spelen, arrangeras i helgen av Vara Hästsportklubb. På plats är bland andra silvermedaljörerna från fjolårets Special Olympics World Summer Games, Rebecka Mårtensson och Jimmy Andersson. I tv-serien "Heja Sverigelaget!" berättar Jimmy Andersson om resan mot spelen och vad hästarna betyder. Se programmet här.

Nationella Spelen står i startgroparna
"Min dröm är att bli lika bra som Patrik Kittel", sa Jimmy Andersson i samband med att han hyllades vid Ryttargalan i fjol. Foto: Parasport Sverige

I helgen är det dags för ett av pararidsportens stora årliga evenemang när Folksam Nationella Spelen 2020 arrangeras av Vara Hästsportklubb. Nationella Spelen är pararidsportens SM och ryttare från hela Sverige är på plats. Deltagarna rider antingen på egen häst eller lånehäst, och i den senare kategorin ingår ett flertal ridskolehästar från Vara Hästsportklubb.

Silvermedaljörerna från Special Olympics World Summer Games 2019, Rebecka Mårtensson och Jimmy Andersson, är på plats i Vara, och bägge två rider på lånade hästar. Jimmy Andersson porträtterades nyligen i ”Heja Sverigelaget!”, en dokumentärserie om hur det är att leva med funktionsvariation och hur viktig idrotten kan vara för att må bra. Se programmet via UR Play här.

Vara Hästsportklubb har ett särskilt fokus på just parasport och anläggningen är tillgänglighetsanpassad både för den med fysiska och kognitiva funktionsvariationer. Här har i sommar hållits både pararidläger och paraträningar i klubbens regi.

Klubben prisas av bland andra Felicia Grimmenhag, elitryttare i paradressyr, som beskriver anläggningen så här:
”Kul att se den handikappanpassade anläggningen som Vara Hästsportklubb har byggt upp. Helt fantastisk! Handikappridning handlar om att man ska må bra, det är rehabilitering. Därför är det så himla kul att se vad ni gör här!”

Startlistor och program – Nationella Spelen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden