Hoppning
15 juli 2018 13:12

Nations Cup: Klassen bit för bit

UPPDATERASNations Cup i Falsterbo är slut. Häng med i höjdpunkterna under klassens gång.

Nations Cup: Klassen bit för bit
Henrik och Mary Lou satte en felfri omhoppning för Sverige. Arkivbild: Roland Thunholm

16.36 Nederländerna var vassast i omhoppningen och tog hem segern, före tvåan Irland. Sverige slutade på tredje plats och lär hyllas ordentligt av hemmapubliken. Bilder och intervjuer kommer senare i dag.

16.31 Felfritt av Henrik och Mary Lou! Upp i ledning.

16.30 Italien var först ut i omhoppningen. Felfritt sätter press på övriga nationer.

16.23 Varje omhoppningsland tar ut varsitt ekipage till omhoppningen. För Sverige hoppar Henrik von Eckermann och Mary Lou.

16.12 Peder och Christian K var tvungna att hoppa felfritt efter att Italien slutat på totalt fyra fel – och de gjorde det! Sverige till omhoppning mot åtminstone Italien. Strax senare gör Irland ännu en felfri insats och ansluter sig till omhoppningsligan. Nederländerna är också med.

16.00 En riktig nagelbitare pågår. När de absolut sista ryttarna återstår ligger Irland, Italien och Sverige  i delad ledning på fyra fel.

15.55 Härligt Douglas! Där satt den! Knuten näve och massivt jubel. Sverige har just nu 4+0+0 fel i andra omgången.

Ncdouglas2rt
Gött! Foto: Roland Thunholm

15.45 Norska Cecile Hattelands spöanvändande fick publiken att bua. Norges fjärderyttare Geir Gulliksen har strukit sig och därmed har Norge ridit klart för i dag.

15.37 Malin/H&M Indiana gör det igen! Felfritt för hemmalaget. Sverige och Storbritannien fick felfria andrarundor i andra omgången av Nations Cup.

Ncmalinindiana3rt
Felfritt! Foto: Roland Thunholm

15.19 Andra omgångens förstaryttare har hoppat. Än en gång fyra fel för Henrik/Mary Lou., nu på oxern ut ur trekombinationen. Italien, Nederländerna och Storbritannien (varav de två förstnämnda  låg delad tvåa med Sverige inför omgång 2) inledde andra omgången med felfritt.

Nchenrkmarylou2rt
Fyra fel för det svenska ekipaget. Foto: Roland Thunholm

15.05 Andra omgången är igång. Startordningen är omvänd – ledaren Irland startar sist och delade tvåan Sverige startar som sexa av åtta lag.


14.25  Första omgången klar. Irland som har säkrat seger efter seger i Falsterbo under veckan toppar som ensamt lag på noll fel med tre felfria rundor. Sverige ligger delad tvåa på fyra fel, tillsammans med Italien och Nederländerna.

Resultat

– Känslan är god, stämningen är bra och ryttarna är nöjda med sin insats. Klart att Douglas och Henrik är revanschssugna och vill visa att de kan sätta den där felfria rundan, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till SVT som sänder klassen live.

Han konstaterar vidare att Irland är vedertaget farliga, men att mycket kan hända i andra rundan.
– Det är tight med små marginaler. Nu går vi in och gör vår grej istället för att fokusera på de andra.

Ncmartindinesenneedgardrt
Martin Dinesen Neergard avslutade med ett tidsfel för Danmark, som snudd på rider på hemmaplan. Foto: Roland Thunholm

14.13 Peder Fredricson/H&M Christian K höjde upp den svenska temperaturen till max! Rakt igenom stabilt och felfritt – precis vad Sverige behövde. Laget är i mål efter första omgången med 4+0+4+0 fel=4 fel.

14.04 De åtta lagens tredjeryttare är klara. Storbritanniens Samuel Hutton och Nederländernas Johnny Pals säkrade sina lags första felfria rundor. Irland är ensamt i topp med två felfria rundor av tre möjliga. Det sämsta av fyra resultat stryks för varje lag och därmed står Irland på noll fel.

13.53 Ett ner för Douglas Lindelöw/Zacramento. Det gick ett sus genom publiken när de fick med sig en liten hinderflagga, men det var först på näst sista hindret som det blev ett nedslag.

Ncdouglaszacramentort

13.45 Andraryttarna är klara – bara Irland har två felfria i mål. Sveriges Malin Baryard Johnsson, Danmarks Kasper H Hansen och Irlands Mark McAuley var felfria i den här rundan.

Nckasperhhansen
Kasper H Hansen. Foto: Roland Thunholm

13.30 Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana smällde till med felfritt! Till den svenska publikens stora lycka fixade Sveriges andra ekipage ut ett prickfritt protokoll.

Ncmalinindianart
Malin och H&M Indiana på väg mot felfritt. Foto: Roland Thunholm

13.22 Alla åtta lag har haft sin första ryttare på banan. Två levererade felfritt: Irlands Bertram Allen och Italiens Luca Marziani.

13.09 Henrik von Eckermann/Toveks Mary Lou var först ut för Sverige. Det blev fyra fel efter ett riv på räcket in i trekombinationen.

Nchenrikmarylourt
Henrik och Mary Lou i Nations Cup. Arkivbild: Roland Thunholm

Förhandsinformation

Startordning
1. Irland
2. Italien
3. Sverige
4. Storbritannien
5. Danmark
6. Spanien
7. Nederländerna
8. Norge

Sverigencparatdrt
Tre fjärdedelar av Sveriges NC-lag i paraden före klassen. Foto: Roland Thunholm

De svenska ekipagen startar i följande ordning:

  • Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou.
  • Malin Baryard med H&M Indiana
  • Douglas Lindelöw med Zacramento
  • Sist ut är Peder Fredricson med Christian K.

SVT sänder klockan 13.00-17.00 med start i SVT1, sedan i SVT2.
Klassen sänds även via SVT Play.
Även betalkanalen FEI-tv sänder live.

Start- och resultatlistor

Kort om

Nations Cup i hoppning

  • Under 2018 hoppar Sverige i division 1, som är den högsta Nations Cup-serien.
  • Antalet lag i europeiska division I har utökats från åtta till tio: Sverige, Nederländerna, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Schweiz samt förra årets division 2-toppar Belgien och Storbritannien.
  • Lagen i Europas division 1 får hoppa fem tävlingar var och poäng från samtliga fem räknas in i tabellen.
  • Sveriges tävlingar: Samorin 26-29 april, Sopot 14-17 juni, Rotterdam 21-24 juni, Falsterbo 12-15 juli och Hickstead 26-29 juli.
  • De flesta omgångarna 2018 går på söndagar och så även i Falsterbo där Nations Cup har bytt plats med Falsterbo Grand Prix.
  • Serien avslutas med världsfinalen i Barcelona första helgen i oktober där slutsegern står på spel.
Expandera

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden