Hoppning
6 augusti 2020 12:45

Nations Cup-final i Barcelona ställs in

InställtDet blir ingen Nations Cup-final i hoppning i höst. FEI och de spanska arrangörerna blåser av, efter att ha undersökt olika möjligheter att genomföra tävlingen.

Nations Cup-final i Barcelona ställs in
FEI har tillsammans med arrangörerna beslutat ställa in Nations Cup-finalen i Barcelona. Arkivbild: Roland Thunholm

Redan tidigare har det varit klart att det inte skulle bli några omgångar i hoppningens Nations Cup, men förhoppningen var att finalen i Barcelona i början av oktober ändå skulle kunna genomföras.

De tio nationerna i seriens division I i Europa, däribland Sverige, skulle vara direktkvalade till finalen. Men nu meddelar FEI att finalen ställs in.
”Det är ett gemensamt beslut taget av FEI, Spanska Ridsportförbundet och värden, Real Club de Polo i Barcelona” skriver Internationella Ridsportförbundet FEI i ett pressmeddelande.

”Vi har undersökt varje möjligt scenario, däribland ett arrangemang utan publik, men kombinationen av situationen i Katalonien och de reserestriktioner som fortfarande råder, innebär att finalen dessvärre inte kan genomföras i Barcelona. Riskerna är helt enkelt för stora”, säger FEI-ordföranden Ingmar De Vos i pressmeddelandet.

FEI meddelar också att nästa års Nations Cup för Europas del startar om med samma tio lag som 2019 i division I, det vill säga Belgien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Schweiz och Sverige.

Läs mer här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden