Fälttävlan
17 maj 2017 16:58

Nations Cup-premiär – Sverige satsar individuellt i stället

(Uppdaterad) I veckan tävlar ett stort gäng svenskar i polska Strzegom och där går även årspremiären för Nations Cup. Sverige avstår dock och satsar inte på serien i år.

Nations Cup-premiär – Sverige satsar individuellt i stället
Jonna Friman och Lady Grey är ett av de svenska ekipagen som är anmälda till den trestjärniga klassen som Nations Cup går i.

Strzegom bjuder på en rad klasser, både långa och korta en-, två- och trestjärniga. Sverige avstår från Nations Cup till förmån för fullt fokus individuellt.
– Nu fick vi precis så många ryttare i den klassen att vi kunde ha haft ett lag, men de rider inte som ett lag och vi satsar inte alls på Nations Cup i år. Vi vill hellre att ryttarna satsar på ett sådant sätt som gör det så bra som möjligt för dem och deras hästar inför framtiden, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Kommer Sverige att delta i någon av de kommande omgångarna?
– Det är möjligt att det finns någon tävling som passar senare, men i år passar inte serien oss så bra. Vi bygger upp laget och kommer att göra en plan inför nästa år. Då hoppas jag att vi har fler ryttare och kan använda Nations Cup-tävlingarna på bästa sätt.

På listorna inför tävlingen i Polen finns en rad svenskar, bland annat Linda Algotsson, Anna Nilsson och Anna Hassö. Flera ryttare från de unga landslagen ledda av Anne Persson deltar också. Landslagets Hanna Berg och Therese Viklund är två av svenskarna som rider den långa trestjärniga, CCI3*.
– Just ryttare som Hanna och Therese ska bli extra spännande att se. De rider för att få mer rutin och komma ett steg närmre de stora mästerskapen – det är roligt att se dem på vägen dit.

Tävlingen sänds online – mer info här.
Start-och resultatlistor kommer att finnas här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 117 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-