Sportnytt
9 september 2016 05:00

Nedräkning mot EM i Göteborg

Goda relationer med Göteborgs stad som värnar om sina evenemang. En vilja att göra något stort och hästaktigt i Göteborg även på sommaren. Det är lite av bakgrunden till att Göteborg nästa år står som värdstad för Europamästerskapen i fyra ridsportgrenar.

Nedräkning mot EM i Göteborg
otta Nibell, Tomas Torgersen och Helena Lindqvist är nöjda med ”genrepet” dvs SM i sportkörning så här långt. Nästa år handlar det om EM och fyra tuffa grenar att fixa till så att både aktiva och publik blir nöjda.

EM i hoppning, dressyr, para-dressyr och fyrspannskörning avgörs i Göteborg nästa år.

Just nu har man ”genrep” på de kommande EM-arenorna. Det handlar om SM i sportkörning.
– Det var positivt direkt när vi la fram våra planer för representanter för Göteborgs stad, berättar Tomas Torgersen.  När vi pratade med chefen för Slottsskogen, Per Åberg, var det samma sak.
– Att släppa in fyrspann där var inga problem.

Tomas Torgersen avslöjar att han har lagt massor med timmar på att cykla lämpliga körvägar genom centrala stan. Från Heden och Ullevi, där de fasta banorna finns till terrängbanan med maratonhinder i göteborgarnas omhuldade rekreationsområde.

Att svenskarnas är bra på samlade arrangemang har man bevisat förut. Stockholm 1990 och det första samlade världsmästerskapet i ridsport startade ett nytt sätt att tänka och nu gör man likadant på EM-nivå.
– Man söker ju egentligen gren för gren när det handlar om EM, fortsätter Tomas Torgersson. Vi tycker det är perfekt att kombinera, att låta de små grenarna hänga med och få en större publik och ett större intresse.

Intresset för vad som händer på Heden och i Slottsskogen redan i år vid SM i sportkörning är stort. Vid torsdagen pressträff där kuskarna Eva Hed och Sören Fast körde i tävlingsmiljön, var det många som undrade vad som nu var på gång i parken. Det kan bli storpublik under lördagens maraton.
– Viljan att samarbeta är viktig, menar Tomas Torgersen. Att ta tävlingen ut i stadsrummet och att träffa en ny publik är också viktigt.


Enhetskusken Eva Hed ställde upp för att visa medias representanter hur det är att hänga med i ett maratonhinder i Slottsskogen. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden