Ponny
7 augusti 2019 10:06

Nej till ny mätning av ponnyer

DisciplinnämndenTvå personer som har ansökt om att få mäta om sina tävlingsponnyer har fått nej till detta från Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd.

Nej till ny mätning av ponnyer
Det blir ingen ny mätning av de båda ponnyerna. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jenny Schwieler Staaf

I båda fallen handlar det om ponnyer som tillhör kategori D enligt den senaste mätningen, men ägarna vill ha en ny mätning för att de menar att ponnyerna tillhör den lägre kategorin, kategori C.

Detta berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats.

Det ena fallet gäller en ponny där ägaren bland annat menar att ponnyn inte var regelrätt verkad och hög i trakterna vid mättillfället.

Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd avslår begäran om ny mätning av denna ponny. Nämnden hänvisar till mätreglementet där det står att begäran om ommätning anses oskälig om ponnyn är 3 cm eller mer från kategorigräns, vilket är fallet med den aktuella ponnyn.

Nämnden hänvisar till reglementet även i det andra avslaget på en ansökan om ommätning. I detta fall menar ponnyns ägare att den senaste mätningen inte blev rättvis då ponnyn inte fick tid att slappna av innan mätningen, ponnyn var lång i hovarna och att veterinärens bedömning om ponnyn var i mätbart skick gjordes alltför snabbt.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden