Dressyr
10 juni 2020 20:07
Ridsportplus

”Nej, vi har inte skrivit fel i propositionen”

PengaregnEn dressyrtävling i Norrbotten med 10 000 kronor i första pris till segraren i Medelsvår C:2, och 7 000 till segraren i Lätt A:4, kan det verkligen stämma? ”Jadå, vi har skrivit rätt, och premierna är möjliga tack vare sponsring och annan stöttning”, säger tävlingsledaren Patrik Larsson.

”Nej, vi har inte skrivit fel i propositionen”
Douglas Lindelöw besökte centret i höstas, här flankerad av Aulis vd Camilla Lindmark, Patrik Larsson och tidigare vd För Luleå Näringsliv Li Skarin.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hallå där, Patrik Larsson på Aulis Hästsportcenter, som tillsammans med Bodens Tävlingsryttarsällskap arrangerar en regional/2* dressyrtävling med tre klasser den 26 juli.

Ni delar ut över 40 000 kronor i premier fördelat på tre klasser. Hur kan sådana premier vara möjliga?
− Det är pengar vi fått genom sponsring, men också pengar från vårt företag Aulis i norr AB, ett byggkonsultföretag. Vi kom från södra Sverige för 30 år sedan och har sett att det är helt andra förutsättningar för dem som vill träna och tävla här än i södra Sverige, och vi vill gärna bidra för att ge bättre förutsättningar.

Var äger tävlingarna rum?
− På Aulis Hästsportcenter norr om Luleå, där vi har byggt ett ridhus som stod klart i vintras, och där alla som vill kan köpa anläggningskort och komma och träna. Här finns också en utebana och en gräsbana med fasta hinder. Anläggningen är ytterligare ett sätt att stödja ridsporten.

200610 Ridhus Boden Fotopatrik Larsson
Det nybyggda ridhuset har måtten 25×75 meter. Foto: Patrik Larsson

Men alltså, dessa tävlingar. Stora prispengar men bara tio starter i varje klass. Varför?
− Vi är färska som tävlingsarrangörer. Detta är vår första tävling, så vi vill att allt ska bli bra. Det ska fungera med logistiken och allt ska kännas tryggt och smidigt.

Men i dagsläget har ni 37 reserver, alltså fler reserver än starter. Är det inte läge att släppa in några till?
− Jag vet, men jag tror att vi stannar på 30 starter. Vi vill verkligen ge alla en fin upplevelse.
− På anläggningen har vi tre regler; Älska din häst, Säkerheten först och När du är här, var glad och vänlig. De värderingarna vill vi ska hålla även under tävlingen.

Rider du själv?
− Ja, jag har ridit sedan jag var liten, och har tävlat fälttävlan. Nu rider jag dressyr upp till Medelsvår. Jag vet inte om jag är så talangfull men jag har jättefina hästar.

Patrik Larsson 2 Boden
Patrik Larsson. Foto: Camilla Lindmark

Ni hade Douglas Lindelöw på besök i höstas. Hur kom det sig?
− Han var här eftersom min hustru Camilla bjöd på en auktion i Musikhjälpen där man fick en dags hopplektioner för Douglas. Hon vann denna och då red vi inte själva utan lät lovande ponnyekipage prova på att träna för en av våra landslagsryttare, och det var mycket uppskattat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden