Hoppning
19 juli 2018 11:54
Ridsportplus

Nellie Berntsson: ”Jag ska bli vassare än någonsin”

Flyttar utomlandsI år är det lite av ett mellanår för Nellie Berntsson på hästryggen, men den unga hoppryttaren och influencern har stora planer för framtiden. Nu väntar arbete i utlandet, och därefter är tanken att Nellie ska komma tillbaka och vara vassare än någonsin på hästryggen.

Nellie Berntsson: ”Jag ska bli vassare än någonsin”
Nellie Berntsson ska utomlands och vässa på ridningen inför sin YR-satsning. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hoppryttaren, bloggaren och influencern Nellie Berntsson har många bollar i luften – både i hästvärlden och utanför. Nyligen blev hon rankad som en av landets mest inflytelserika unga personer, mycket tack vare sina 375 000 följare på Instagram och sin egna TV-serie ”Jag är Nellie” på Viafree.

Som ryttare tycker Nellie att hon har lite av ett mellanår, hon fyller 18 i september och gör sitt sista juniorår. Hennes främsta häst High Hope är såld, och sin nya häst Le Tornade (SWB val e Cyklon-Lavirco, uppf Familjen Krister Nilsson) ”Tornade” har lillasyster Smilla fått rida den här säsongen.
– Jag käpte egentligen Tornade till mig själv, men så blev det så att min syster passar också väldigt bra på honom. Smilla har sitt sista childrenår och den lilla tiden hon har kvar så kan hon få låna honom lite, berättar Smilla.

Ridsport
Smilla Berntsson och Le Tornade trivs ihop. Foto: Roland Thunholm

Tornade vann i Falsterbo

Och fint har det gått för Smilla och Tornade. I Falsterbo blev det seger kvalseger och totalseger för dem i childrenklasserna.
– Ja det har gått jättebra för dem – nästan så det är lite jobbigt, säger Nellie med ett skratt.
– Det har ju varit en sak om de inte passat tillsammans för då hade jag kunnat ta tillbaka honom. Men nu passar det så bra ihop så det är inte så att jag bara kan rycka ifrån hästen från Smilla.

Det blev inget Falsterbo för Nellie själv på hästryggen i år. Hennes häst skadade sig inför sista Falsterbo-kvalet och i kvalen innan hade hon några nedslag. Men Nellie var förstås på plats i Falsterbo ändå – förutom att Smilla red Tornade hjälpte Nellie till i montern för sin mammas klädmärke. Genom sitt jobb som influencer hade Nellie dessutom en hel del uppdrag i Falsterbo med signeringar och liknande. Falsterbo är en tävling som hon verkligen älskar och har varit på varje år sedan hon var nio.
– Det är en så härlig stämning här både som ryttare och som privatperson. Man träffar väldigt mycket folk vare sig man är här för att rida eller för buissiness eller bara för att få inspiration – det är det som är så coolt.

Rider sitt sista juniorår

Förutom sitt nyförvärv Courage De Lux (SWB val f-08 e Lux Z-Dutch Captiol, uppf Monka Karlsson & Bo Johansson) har Nellie flera hästar som kommer underifrån, och tanken är att hon reseten av året ska få mer rutin och lära känna sin nya topphäst. Nästa år går hon upp som Young Rider och då är det nya hinderhöjder som gäller. Nellies plan är nu att ta sig utomlands.
– Jag kommer inte att fortsätta min ryttarkarriär i Sverige utan jag ska utomlands och utvecklas där. Vårdas som ryttare, vara där ett tag och sedan komma tillbaka till Sverige och vara vassare än någonsin, det är planen i alla fall.
Vart hon ska någonstans kan Nellie ännu inte avslöja, men hon berättar att det varit möten under Falsterbo och att det snart kommer att spikas.

Ridsporten och hästarna tar mycket tid om man vill vara på den nivån som Nellie strävar efter. Men Nellie lägger också ned mycket tid på sitt övriga arbete som bloggare och influencer, och hon har hela tiden nya projekt på gång.
– Jag har ju blogga så länge och det är något jag kommer fortsätta med och utveckla, det rullar bara på liksom.
– Men jag vill också försäka jobba mer med rörligt material, det tycker jag är roligare så jag vill försöka komma in i den branschen lite mer.
Genom realityserien ”Jag är Nellie” på Viafree har Nellie påbörjat sitt arbete med rörlig media, och filmteamet kom bland annat till Falsterbo och spelade in.
– Det är tio avsnitt och det har redan släppts åtta av dem, så den är i full gång och det är prat om en säsong två, berättar Nellie.

Hästarna och de sociala medierna betyder lika mycket

För Nellie själv betyder sporten och de sociala medierna lika mycket och hon beskriver det som att de går hand i hand även om hon försöker särskilja dem.
– Sociala medier är ju det som bekostar min sport och har blivit mitt jobb, så både det och ridningen är lika viktiga för mig.
– Det är ju två helt olika målgrupper hos de som följer mig, antingen följer de ryttaren Nellie Berntsson eller så är det Nellie Berntsson influencern – jag har verkligen båda delarena.
Det här året när Nellie har ett mellanår på hästryggen märker hon att hon får mer uppmärksamhet för sitt arbete som influencer.
– Jag tror att förra året när jag gjorde väldigt bra ifrån mig och red mycket utomlands så blev jag nog mer ihågkommen som ryttare. Men nu när jag köpt en ny häst och ändrat om i mitt stall lite så har jag fått en liten downperiod så jag blir nog mer aktuell i sociala medier.
– Så det beror lite på vad man är mest aktuell med tror jag.

För Nellie är nu målet att komma upp på 1,45 och 1,50-nivå och etablera sig som Young Rider. Hon tror att vistelsen utomlands kommer hjälpa henne att nå sina mål – Nellie vill inte bli ihågkommen som en medioker ryttare utan vill vara ett stort ryttarnamn.
– Att ha ett team runt sig som inte bara är ens familj tror jag hjälper mig att bli lite vassare, avslutar Nellie.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden