Hoppning
11 juli 2018 12:27

Smilla Berntsson vann Children’s Challenge på syrrans häst

FalsterboSmilla Berntsson blev totalvinnare i hoppningen för children i Falsterbo på onsdagen. Noela Meade Berglund vann själva finalklassen.

Smilla Berntsson vann Children’s Challenge på syrrans häst
Smilla Berntsson blev totalsegrare i hoppningen för children i Falsterbo på Le Tornade. Tränaren Hannes Melin var med på prisutdelningen. Foto: Roland Thunholm

– Nu ska ”Tore” få ta det lite lugnt. Sedan hoppas jag att jag kan få fortsätta rida honom som junior, säger 14-åriga Smilla Berntsson efter sin totalseger.

Det var tolv ryttare som gjorde upp i finalhoppningen för children över 1,20-hinder inne på den internationella banan på onsdagen. Startordningen hade gjorts upp i en klass med stilbedömning och ekipagen hade med sig poängen därifrån till finalen.

Förutsättningarna för finalen var de allra bästa med lite moln och svaga fläktar inför så gott som fullsatta läktare – och kanske var det lite nervöst för de unga ryttarna inne på den stora banan.

Nedslag i trekombination
I grundomgången fanns bland annat en trekombination där det blev en del nedslag. Sist ut i sista var Smilla Berntsson och Le Tornade, ”Tore”, (SWB val f 2010 e Cyklon-Lavirco, uppf Familjen Krister Nilsson, äg Nellie Berntsson). Ekipaget var ett av fyra som höll nollan och gjorde upp i en omhoppning över sju hinder, åtta språng. Lovisa Grahn var först ut med Casillas. Hon satsade från början men fick med sig två hinder ner på vägen.

Childrennoela
Noela Meade Berglund fick upp farten i omhoppningen och blev klassvinnare på onsdagen. Foto: Roland Thunholm

Cornelia Wallenborg och Erusco gjorde allt rätt och valacken tog sig an uppgiften med spetsade öron. Det blev felfritt på en tid som skulle visa sig gå att slå.
Tredje ekipaget till omhoppning var Noela Meade Berglund som hittade lite kortare vägar med sin Galawaybay Jessie (ISH sto f  2009 e Luidam-Kannan, uppf Justin Burke, äg Sofia Berglund), var felfri och gick upp i ledning.

En bom föll
Smilla Berntsson la upp tempot men fick inte allt att stämma in i tvåkombinationen där en bom föll.

Noela Meade Berglund vann klassen och 5 000 kronor. Cornelia Wallenborg och Erusco blev tvåa och Smilla Berntsson blev trea.

Totalvinnare i finalen där både tisdagens och onsdagens klasser lades ihop blev Smilla Berntsson, som också fick 5 000 kronor i prispengar.
– Det var mitt mål att ta mig hit till Falsterbo. Nu blir det SM, säger hon.

Efter segern i Falsterbo på tisdagen berättade Smilla Berntsson att tanken var att hon skulle får rida ”Tore” det här året, som är hennes sista år som children. Men hon har en liten förhoppning om att få fortsätta låna honom av sin syster även under juniortiden.
– Nellie har fem hästar så hon har fullt upp ändå. Hon kanske kan glömma av Tore lite, säger Smilla Berntsson.

Första gången
Det var första gången hon red in på Falsterbos stora bana.
– Det är en så bra erfarenhet att få göra det, att känna på de här stora banorna utan att behöva hoppa så stora hinder, säger hon.

Noela Meade Berglund håller med om den nyttiga erfarenheten som sådana här tävlingar ger.
– Nu ska jag skämma bort min häst med lite godis. Han tycker om glass och jordgubbar, säger hon.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden