Hoppning
14 juni 2015 15:47

Niklas Jonsson 1,50-vinnare

Niklas Jonsson plockade hem förstapriset på Ņrsta-Runsten i 7-stars 1,50-hoppning, efter att ha varit ensam felfri i winning round på Caral.

Niklas Jonsson 1,50-vinnare
Niklas Jonsson vann 7-stars 1,50-klass med Caral. Photographer Roland Thunholm

7-stars 1,50-hoppning på Årsta-Runstens gräsbana bjöd den lilla publik som hittat dit på flera fina rundor. Sex ryttare hade fyra fel i grundomgången, två av dem rev det allra sista hindret. 

För att komma med till winning round krävdes dock en felfri runda, vilket Helena Persson, Daniel Svensson och Niklas Jonsson lyckades leverera. 

Niklas Jonsson var först ut i winning round och satte ytterligare en felfri runda på Caral (val f-03 e Casir Ask-Ralmé Z, uppf E Ohlsson och B Lundgren).

Daniel Svensson rev ett hinder och kunde därmed räknas bort från segern.

– Jag tycker att hästen hoppade fantastiskt bra men det var ett lite onödigt fel att riva en trippelbar i omhoppningen. Det tar jag på mig, säger Daniel Svensson.

Helena Persson på Yajamila hade ytterligare en säker runda på gång men rev det allra sista hindret. Nu var hon ändå långsammare än Niklas Jonsson och hade fått nöja sig med andra plats ändå.

– Det kändes kalas. Hon var så himla fin. Min taktik var egentligen att vinna, det räckte nästan i dag. Men om någon annan ska få vinna så tycker jag att Niklas förtjänar det, för han har haft det motigt en tid. Det känns kul att han kommit tillbaka, säger Helena Persson.

Lite förvånad över att han var snabbare än Helena Persson var Niklas Jonsson.

– Nu rev ju hon visserligen, men hennes häst är erkänt väldigt snabb. Men jag kände att jag fick till en väldigt bra omhoppning, jag hade inte kunnat rida fortare. Min häst har känts så bra hela helgen, säger han.

–  Det är alltid roligt att vinna och det är jag jättestolt över. Men jag är mest nöjd över att formen är där. 

 Niklas Jonsson passade på att berömma Årsta-Runsten som tävlingsplats.

– Det är klart att man trivs extra bra på en tävlingsplats där man vinner, men det är få tävlingar där man känner sig så välkommen som här.  

Daniel Svensson vann 7-stars 1,40-hoppning på Christian K (val f 07 e Namelus R-Calvados, uppf G.W. Klerks) och hemmaryttaren Maja Olsson tog hand om segern i Young Rider Grand Prix:n över 1,40-hinder.

Delfinalen på 1,30-höjder i 7-star vanns av John Hickey med den egna uppfödningen Top of the Hill (hingst f -04 e Corlando (ex Corland)-Clover Hill).

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden