Dressyr
8 maj 2021 19:46

Nilshagen och Kittel fixade svenska segrar

InternationelltBåde Therese Nilshagen och Patrik Kittel höll sig framme och vann sina GP-klasser i Tyskland respektive Ungern på lördagen. För Patrik Kittel var det andra segern på två dagar.

Nilshagen och Kittel fixade svenska segrar
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD. Foto: Jenny Schwieler Staaf

På fredagen vann Patrik Kittel och hans nytillskott Bonamour (WESTF hingst f 2010 e Bonifatius-Rousseau, uppf  Andreas & Ute Brinkmann, äg Helgstrand Dressage)  världscupkvalets inledande Grand Prix i Marakalnok, Ungern.

På lördagen följde ekipaget upp det med en seger i världscupens Grand Prix kür. Den här gången blev det 80,3 procent för ekipaget som hölls som etta av samtliga domare.

Klassen på det trestjärniga meetinget hade elva startande och trea blev Patrik Kittels fru Lyndal Oatley/Eros.

Resultat, Ungern

I tyska Verden försvarade Therese Nilshagen och Dante Weltino (OLDBG hingst f 2007 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls, äg Dressurpferde Leistungsz och T. Nilshagen) Sveriges färger på ett internationellt trestjärnigt meeting.

Ekipaget vann lördagens Grand Prix med 16 startande efter att ha fått 74,391 procent. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden