Dressyr
26 maj 2019 17:33

Nilshagen om tiopängaren: ”Skönt att det lönade sig”

InternationelltHon satsade allt. Och det lönade sig. Här berättar Therese Nilshagen om söndagens tio-poängare för den ökade galoppen när hon var med och tog Sverige till en andraplats i Nations Cup-dressyren.

Nilshagen om tiopängaren: ”Skönt att det lönade sig”
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD vid EM i Göteborg 2017. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Det är en nöjd Therese Nilshagen som sitter i lastbilen på väg hem från Nations Cup i danska Uggerhalne där Sverige precis har tagit en andraplats.

Jag tänkte att jag inte skulle ge dem en chans att sätta något annat än en tia. Therese Nilshagen.

– Jag tycker vi kan vara nöjda med vår laginsats även om vi gärna hade velat vinna. Vi visste att Danmark hade ett starkt lag och att de var svåra att slå. Men vi gav dem i allafall en match, säger hon.

– Alla i vårt lag bidrog och gjorde en bra laginsats.

Tillsammans med Dante Weltino Old (OLDBG hingst f 2007 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls, äg Dressurpferde Leistungsz och T. Nilshagen) blev hon först trea i lördagens Grand Prix med 74,130 procent och sedan tvåa i söndagens Grand Prix Special med 77,362 procent.
– I går var jag väldigt nöjd med galopprogrammet men jag hade svårt att hitta exakt rätt dragläge i piaff och passage.
– I dag, i Specialen, kunde jag spänna bågen lite mer.

”Nog första gången”

”Dante” brukar leverera fina ökningar, och i söndagens special imponerade han på domarna så pass att han fick en tia både på sin travökning och sin galoppökning.
– I traven har det hänt att vi har fått en tia innan, men det kan nog ha varit första gången i galoppen, säger Therese Nilshagen.

– Jag har fått åttor och åtta och ett halvt så många gånger innan. När jag gick in på diagonalen tänkte jag att ”nu kör jag fullt race”. Jag tänkte att jag inte skulle ge dem en chans att sätta något annat än en tia.

– Lite modigt var det av mig för det kommer ju en piruett direkt efteråt. Men det var skönt att det lönade sig. Det var allt eller inget i dag.

Ta det lugnt

Nu ska ”Dante” ta det lite lugnt en vecka, sedan är tanken att ekipaget ska vara med i svenska laget i Nations Cup i Holland under midsommarhelgen.

– Planen är att jag ska hitta toppformen till sommaren, säger Therese Nilshagen som ingick i det svenska bronslaget på EM 2017 och i det fjärdeplacerade svenska laget på VM 2018.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden