Sportnytt
2 juli 2016 14:27

NM-guld till Ingemar och ”Olle”

Två svenska grabbar fixade medaljer i Finland med sina rutinerade ponnyer. Ingemar Hammarström red hem NM-guldet med Ocean Des As och Philip Svitzer tog brons med Snow Flake. På samma tävling vann Louise Etzner Jakobsson paraguld än en gång.

NM-guld till Ingemar och ”Olle”
Guldekipaget på prisutdelning.

En skarp strid om hundradelarna i en omhoppning med fem ryttare fördelade NM-medaljerna i kategori D. Bäst av dem alla var Ingemar Hammarström som tog NM-guld på den regerande svenska mästaren ”Olle”, som egentligen heter Ocean Des As (val, f 2002, e Vert Et Rouge).
– Det var ganska så nervöst, men jag försökte att rida som jag brukar. Innan omhoppningen visste jag att det säkert skulle bli någon snabb nolla och eftersom jag gärna ville ha guld var jag tvungen att satsa. Jag red fullt ut för guld, säger Ingemar till Ridsport om planen som bevisligen höll.

Ekipaget har tävlat sedan i oktober ihop. De inledde året på hemmaplan och har blivit allt tightare efter tävlingar i bland annat Tyskland. Nu har Ingemar ännu större mål. Inför EM är de kortlistade med fem andra ekipage.
– EM är vårt nästa mål. Såklart man hoppas på guld där också, men det kommer att bli tufft.

Landslagsledare Thomas Fasteus är förstås stålande nöjd med guldekipaget.
– Ingemar har inte haft Olle så länge men de har verkligen funnit varandra och presterar redan på absolut högsta nivå, säger han till SvRF.

Bland de mindre ponnyerna var det den medaljmeriterade Snow Flake som med Philip Svitzer i sadeln tog brons. Philip tog över på allvar efter brorsan Tom för ett år sedan och nu tog de bronset efter fyra rundor utan ett enda nedslag.

– Det är så roligt att Philip trots sin unga ålder lyckas prestera så fina rundor hela helgen och följa upp lagguldet med en individuell medalj, det är verkligen inte enkelt, säger Fasteus.

Brons till Philip Svitzer.

I paradressyren på NM fortsatte svenskarna att glänsa, inte minst Louise Etzner Jakobsson. Tillsammans med sin Zernard (val,  f 2003, e New Balance-Lester) blev det ännu ett guld. Den här gången på maffiga 76,083 procent och därmed var ekipaget i en klass för sig.

Stabila paraekipaget Louise och Zernard.

Resultat på Equipe

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden