Fälttävlan
10 januari 2020 06:25

Nostalgitripp bakom nytt terränghinder i Badminton

FemstjärnigtBadminton Horse Trials, en av de mest anrika tävlingarna i världen, bjuder på en rejäl utmaning i terrängen. Varje år finns det ett par nyheter på banan, men de brukar hållas hemliga till banskissen släpps strax före tävlingarna. I år har bandesignern istället filmat bygget av det senaste tillskottet - The Broken Bridge.

Nostalgitripp bakom nytt terränghinder i Badminton
The Broken Bridge - en av årets utmaningar på Badmintons terrängbana. Foto: Badminton Horse Trials

Vid den här tiden på året smider teamet bakom Badmintons femstjärniga terrängbana planer för vilka utmaningar ekipagen ska ställas inför detta år. Eric Winter, som har designat banan sedan 2016, jobbar tillsammans med James Willis och hans team. Ett av de stora projekten 2020 är nybygget ”The Broken Bridge”.
– Tanken bakom bron, och några av de andra nya hindren, är att de ska erbjuda en nostalgitripp för besökarna och de tävlande, samtidigt som det blir en utmaning för den moderna fälttävlanshästen, säger Eric Winter på arrangörens webb.

Dramatiska hinder

Winter vill ha en terrängbana som är spektakulär, även för dem som inte förstår sig på de tekniska detaljerna med relaterade avstånd och antal galoppsprång – men som älskar att titta på terrängen.
– Det är vad jag tror att stora, ikoniska hinder som ”Broken Bridge” kommer att erbjuda. Det är dramatiska hinder som dessa som verkligen gör en bana spännande att rida och titta på, kommenterar Eric Winter.

2019 firade Badminton Horse Trials 70 år, och då återskapades 1969 års terrängbana virtuellt – här kan du se hur banan såg ut då!

Badminton Horse Trials 6-10 maj 2020

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden