Sverige
21 februari 2018 06:27

Nu är Föl- och ammajouren öppen

Ett säkert vårtecken är här - Föl- och ammajouren har öppnat igen. Det är en nationell förmedlingscentral dit den som har förlorat ett sto eller föl kan vända sig.

Nu är Föl- och ammajouren öppen
Systemet med Föl- och ammajouren bygger på att den som har ett sto som har förlorat sitt föl anmäler det. Foto: Roland Thunholm

Det är Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen, ASVT, som har huvudansvaret för Föl- och ammajouren.  Dit kan fölägare som behöver en amma till sitt föl eller den som har ett sto som har förlorat sitt föl vända sig. Tjänsten är kostnadsfri och öppen för alla raser. Systemet bygger på att alla landets uppfödare oavsett ras och hästsport anmäler de ston som kan bli ammor. Ett sto som förlorat sitt föl i samband med fölning kan rädda livet på ett föl som blivit moderlöst. Föl- och ammajouren har bidragit till att rädda livet på många föl genom åren.

Föl- och ammajouren brukar öppna i mitten av februari och stänga under augusti.

Föl- och ammajouren

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden