Fälttävlan
3 maj 2018 06:00

Nu börjar Badminton – grönt ljus för svenskhästen och övriga

StartskottI dag börjar styrkeprovet Badminton på allvar. Efter en häst till holding box klarade samtliga slutligen gårdagens inspektion och i dag är det dags för bland andra svenska Dag Albert att ge sig i kast med dressyren.

Nu börjar Badminton – grönt ljus för svenskhästen och övriga
Trofén står på spel. Foto: Kit Houghton/Mitsubishi Motors

Klassikern Badminton inleddes i går med inspektionen där samtliga hästar slutligen fick tummen upp. Tom Crisps häst Coolys Luxury blev skickad till holding box, men accepterades på andra försöket.

Som alltid när det är dags för en av årets sex fyrstjärniga tävlingar är det en rad heta namn på listan. Nyblivna världsettan och Kentuckyvinnaren Oliver Townend kommer till start med två hästar. Tidigare vinnarekipage till start är Andrew Nicholson och Nereo, Michael Jung och La Biosthetique-Sam FBW, samt Sam Griffiths och Paulank Brockagh.

För svensk flagg startar Dag Albert med SWB-valacken Mitras Eminem (f -01 e Marco Mitras-Marino, uppf Claes Brudefors). De startar dressyren i dag klockan 12.58 svensk tid.

Det finns ytterligare en svenskfödd häst i startlistan, SWB-valacken Hollyfield (f -04 e Quite Easy-Nocturne, uppf Erika Karlsson). Han tävlas av Australiens Lissa Green.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden