Blogg
18 augusti 2014 14:00

Nu har jag bestämt mig!

Jag har tackat ja till att läsa på distans på ett Torsås gymnasium, Korr. På onsdag är det höstens första Lotta Björe-träning i Kumla och det har jag sett fram mot. Men jag måste åka till Torsås och skriva in mig på gymnasiet. Pappa och jag åker dit över dagen och därför blir det ingen Lotta-träning den veckan.

I veckan har jag egentligen bara kondition och styrketränat Kakan. Det är så gött när man får rida på stubbåkrarna och galoppera intervaller. Däremellan har jag travat mycket travbommar och hoppat lite studs.

Igår var vi ute och joggade i skogen och jag har varit så sugen på att hoppa Kakan. Jag kunde ju inte hoppa honom när vi var på Irland hos Duffys eftersom han hade sträckt sig och när han kom hem har har behövt styrka och kondition så inte ett språng har jag hoppat mer än studs.

I går kväll frågade jag mamma och pappa om vi inte kunde åka till NYRK, en tävlingsklubb bara fem minuter ifrån oss. De har haft hästtävlingar hela helgen. Lika gärna som att bygga upp en bana hemma och träna så tyckte jag vi kunde åka dit och hoppa en 120 cm klass som träning. Det fanns en 120 A:0.

Vi efteranmälde på förmiddagen och körde dit till lunch. Anledningen till att jag ville åka dit och ta det som en träning är att det alltid är så bra förutsättningar på NYRK. Stor, fin bana och Sara Brink är en  jättebra banbyggare.

När vi köpte Kakan sa förra ägarna att vi skulle betsla upp honom på tävling eftersom han brukar bli stark och ”på”. Jag har ju bara ridit på banan, stubbåkrarna och i skogen och då rider jag på ett vanligt tredelat bett så jag ville inte mixtra med bett första tävlingen. Jag visste att han skulle bli stark men bestämde mig för att rida ännu mer.

Första sprången på framhoppningen var underbart! Han bara tog tag i hindren och hoppade jättebra. Det kändes kul att gå in på banan. Jag har tittat på många filmer när Michael Duffy har tävlat och sett hur han har ridit Kakan och jag försökte rida som honom.

Jag red en lugn runda men Kakan blev så där stark som Michael hade sagt så jag fick jobba med att få tillbaka honom mellan hindren. Vi fick fyra fel när vi rev ett hinder. Nu blir det spännande att prova lite olika bett som Malin Kullman, en kompis till mamma har för att se vad som kommer att bli bäst. Jag har sett att Michael har ridit på kandarbett. Det har jag aldrig provat att rida med men någon gång måste ju vara första gången.

Nu måste jag kolla med Lotta och Sylve när nästa träning blir på Rekasta så jag kan anmäla till den kursen. Kakan är färdig för att vara med på en kurs och det ska bli skitkul. Hoppas det blir snart.

//Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden