Sport
27 april 2020 06:00

Nu kan du tycka till om nya TR

TävlingsreglementetSvenska Ridsportförbundets arbete med tävlingsreglementet inför 2021 går vidare. Nu finns ett färdigt förslag som du kan få lämna synpunkter på. Det handlar bland annat om hantering av mobiltelefoner på tävlingsplatsen och förbjudande av stjärnsporrar.

Nu kan du tycka till om nya TR
Arbetet med att göra om TR har pågått sedan i september. Nu kan tycka till om förslaget. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Tävlingsreglementet, TR, förnyas vartannat år. Nu är nästa version ute på remiss, och även nya förslag tas emot. Detta berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats.

Några av förslagen till ändringar i TR är att ”användande av handhållen mobiltelefon/kommunikationsutrustning under ridning/körning av häst i rörelse på tävlingsplatsen är inte tillåten”. I förslaget ska också stjärnsporrar förbjudas.
Dessutom föreslås större press på arrangörerna att få ut propositionerna i tid, och att de annars kan få betala förseningsavgift till förbundet.

En annan nyhet kan bli att ryttare under 12 år bara får göra fyra starter per dag.

Förslag och synpunkter kan lämnas fram till den 25 maj.

Här finns TR och formuläret att fylla i

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden