Avelsnyheter
26 januari 2023 09:07

Ny avelsblogg på Ridsport

RidsportbloggareRidsports bloggfamilj växer så det knakar. Nu drar vi i gång avelsbloggen i samarbete med uppfödaren Emelie Röstad. Här får du lära känna Emelie och hon ger dig en liten hint om vad bloggen kommer att handla om.

Ny avelsblogg på Ridsport
Uppfödaren Emelie Röstad är bloggare på Ridsport. Foto: Caroline Cronsell

Du har tidigare skrivit en del i Ridsport, berätta kort för de som inte mött dig vem du är och vad du gör i dag!

– Jag arbetar som uppfödare och föder upp gångartshästar och (från och med 2022) även ponnyer. Dessutom bedriver jag inackorderingsstall samt seminstation nere i nordvästra Skåne. Några känner nog igen mig från sociala medier, jag bedriver nämligen två av Sveriges största avelsinriktade grupper: Avelssnack – hoppning och Avelssnack – Dressyr. 

Vad kommer din avelsinspirerade blogg att handla om?

-Här kommer man att få följa med i min vardag som uppfödare. Det blir allt från egna tankar till att få följa med på olika evenemang. Jag ser alltför ofta människor som ställer avelsrelevanta frågor på sociala medier och jag hoppas att min blogg kan vara behjälplig för de som funderar på att ge sig in i branschen. 

Berätta om dig, hur ser ditt hästliv ut?

-Hästar är mitt liv och jag andas och lever för avel. Just nu bor jag på gård med ett 20-tal hästar. Har idag sex avelsston och ytterligare fem ungsston som är på väg upp. Förutom dem så har jag en hel del unghästar. 

Vilka frågor anser du är hetast inom ridsport och avel 2023?

-Hetaste ämnet inom avel är ju alltid om de nyaste hingstarna och vem som kommer bli årets ”snackishingst”. Avel är nämligen en ständig process och alla jobbar hårt för att förbättra sitt avelsarbete. Dock har jag upplevt att fler och fler svenska uppfödare börjar snegla på den europeiska marknaden – vilket är väldigt roligt att se! 

Vad får vi läsa om i ditt första blogginlägg på torsdag kväll?

-Jag börjar med att dela med mig av några av mina personliga favoriter från några av årets hingstprov. Proven är dock inte klara ännu, så det återstår att se vilka som går igenom nålsögat. Jag presenterar även mitt nuvarande stomaterial och vilka tankar jag har när jag tittar på hingstar år dem.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden