Avelsnyheter
9 december 2016 15:13

Ny avelsledning i Dansk Varmblod

I Dansk Varmblod startar förbesiktningen av unga hingstar nu inför förbundets evenemang Hingstekåringen i Herning i mars. Samtidigt annonseras att det är sista året med Poul Graugaard vid mikrofonen, en ny konstellation tar vid.

Ny avelsledning i Dansk Varmblod
Avelsledningen i Herning 2016, fr v Claus Hansen, Signe Wiese, Poul Graugaard, Ole From Christensen och Karina Christiansen Kim C Lundin kim@witnet.se

Dansk Varmblod har till skillnad från sin svenska motsvarighet haft en mycket stabil bemanning.  Med samma ordförande i nästan 20 år, vd med flera år på posten och inte minst en avelsledning som stått för kontinuitet har DWB varit en motpol. 

Nu börjar ett arbete med förändring även i det danska förbundet. Under 2015/16 har det förekommit muller i leden speciellt i samband med hingstgodkännande.

Inga ändringar är aviserade i ledande position, ordförande Jan Pedersen och vd Caspar Cassøe sitter kvar liksom avelskonsulent Karina Christiansen. Hon har i mångt och mycket samma roll som Emma Thorén Hellsten inom SWB.

Istället är det bemanningen av den danska motsvarigheten till AVN – avelsledelsen – avelsledningen på svenska som tjänstgör vid alla hingstevenemang. Ordföranden i avelsledningen Frode Jensen har valt att avgå och istället kommer Inge Madsen in på posten. Hon är en erfaren uppfödare och hingsthållare, väl bekant med avelns alla utmaningar.

Det blir förändringar även bland medlemmarna i avelsledningen. Hingstekåringen 2017 blir sista gången med Ole From Christensen och Poul Graugaard. Claus Hansen övertar rollen som talesperson och inga aspiranten Signe Wiese får en ordinarie plats.

DWB går också samma väg som KWPN med en specialisering av de olika domarna i avelsledningen mellan disciplinerna. 

Det blir en dressyrdomarstab bestående av Claus Hansen, Bjarne Nielsen och Johnny Sørensen och en för hoppningen med Johnny Hansen, Bo K. Møller, Signe Wiese och Claus Hansen. 

Herning Hingstekåring

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden