Sport
3 oktober 2018 08:53

Ny dokumentär: ”När Peder vann och Jerringbråket startade”

DokumentärI en ny dokumentär kikar Radiosporten närmare på Rolf-Göran Bengtssons och Peder Fredricsons Jerringpris och diskussionerna som följde.

Ny dokumentär: ”När Peder vann och Jerringbråket startade”
Peder Fredricson och Jerringpriset. Foto: Roland Thunholm

”Den här säsongen ska vi höra historien om några av Sveriges mest omskriva, omdiskuterade och populära personer genom tiderna. De har alla en sak gemensamt – de har vunnit Radiosportens Jerringpris”. Så inleds höstens säsong av dokumentärer från Radiosporten och först ut att stå i fokus är Peder Fredricson och hans Jerringvinster, men även Rolf-Göran Bengtsson som var första ryttare ut att vinna.

Radiosporten presenterar dokumentären ”När Peder vann och Jerringbråket startade” på sin site med en snabb sammanfattning av vad som skedde i januari 2017.
”Peder Fredricsons OS-silver gav honom Radiosportens Jerringpris. Då rasade krönikörerna, som menade att det var en kupp av ”hästfolket” och att priset tappat sitt värde. Det fick ridsport-Sverige att gå till motattack.”

I dokumentären hörs olika röster – från klipp med kritiker som Jacob Hård och Lasse Anrell, till filosofen Petra Andersson som försvarade ridsporten och hästmänniskor på Mälarhöjdens Ridskola som bland annat berättar om den okunskap om ridsporten som råder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden