Hoppning
17 juli 2015 13:45
Ridsportplus

Ny häst till Peder Fredricson

Peder Fredricson har fått en ny häst i stallet i den 7-årige hingsten Dakar. Hans VM-häst Sibon är däremot inte aktuell för tävling ännu.

Ny häst till Peder Fredricson
Dakar, här under Therese Svensson i 7-årschampionatet i årets Falsterbo Horse Show, är ny häst hos Peder Fredricson. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är Astrid Olin, med flera hästar hos Peder, som köpt Dakar (hingst f -08 e Douglas-Emilion, uppf J Kroes) av Johnny Svensson, Stall Millegarne. Hingsten är född i Holland men tidigt importerad av Johnny Svensson.

Dakar har tidigare tävlats av Therese Svensson med andraplats i 1,40-hoppning som bästa resultat. De medverkade i 7-årschampionatet i Falsterbo men gick inte till final.

– Jag rider honom nu och är mycket glad och tacksam att ha fått honom i stallet. Han är väldigt trevlig att rida och jag har direkt fått en bra känsla. Jag har följt honom några år och tycker att Therese gjort ett bra jobb med honom, säger Peder till Ridsport.

Hingsten, som är godkänd i Oldenburgförbundet, är i första hand köpt för tävling.

– Han har mycket fint temperament och vi kommer att behålla honom som hingst. Sedan får vi se hur han utvecklas men planen är att han ska komplettera de tävlingshästar som finns i stallet. Det finns inget bestämt men kanske att jag tar med honom till Varberg Summer Horse Show, säger Peder.

På tal om dina övriga hästar. När får vi återse H&M Sibon i tävling?

– Han vilade hela vintern. Jag hade sedan med honom till Arezzo och Lummen men han kändes inte helt okej. Det visade sig att han hade sträckt sig i ryggen och den skadan har tagit sin lilla tid att läka. Han longeras och jag ska snart börja rida honom. Men jag kommer att ta det försiktigt och kan inte säga när jag har honom i tävling igen och det kommer inte att bli förrän han känns helt hundra fräsch, säger Peder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden