Körning
5 maj 2014 18:05

Ny ledare för unga kuskar

Nu har de svenska ungdomskuskarna fått en ny lagledare. Emma Starck har tackat ja till ett jobb som varit vakant ett tag och hon har redan en plan.

Ny ledare för unga kuskar
Emma Starck blir ny ledare för de svenska ungdomskuskarna. Närmast på agendan finns bland annat ett Europamästerskap för young drivers. Här är Emma och det svenska halvblodet Milou bland maratonhinder på tävling i Danmark. Groom är sambon Christoffer.

– Jag är igång med en text om hur vi ska lägga upp uttagningen till young  drivers eget Europamästerskap. Texten ska sedan ut på Svenska Ridsportförbundets sida och så får vi se hur många ungdomar som kan vara intresserade. berättar Emma.

Emma Starck har också varit i kontakt med körningens elitsamordnare, Lotta Pålsson, som är nöjd med att Emma tackat ja till ledarjobbet.

– Jag tänker vara lite smart och ta Lottas erfarenhet med mig, fortsätter Emma. Jag behöver henne också som ett bra bollplank så att jag inte missar något administrativt.

Emmas ambition är att ”hennes” ungdomar ska ha mycket kul också, mitt i allvaret med att prestera på topp i kommande tävlingar och andra körningsaktiviteter.

Emma Starck är själv aktiv kusk i enbetsklassen. Senaste tävling var i Dorthealyst i helgen som gick. Där blev det en tredjeplats i den medelsvåra klassen. Hon har i år också dragit igång tränings och tävlingsgruppen Equestrian Driving Group med kuskar från både södra, västra och östra Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden