Nyheter
28 januari 06:00

Ny organisation för bättre tandhälsa hos hästar

HästtandvårdEn organisation som bland annat erbjuder fortbildning för veterinärer när det gäller hästtandvård och ska främja forskning inom området har bildats.

Ny organisation för bättre tandhälsa hos hästar
Den nybildade organisationen ska på olika sätt arbeta för kunskapsspridning om hästtandvård. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det är Torbjörn Lundström, som tidigare var tandläkare men numera arbetar med djurodontologi, som har tagit initiativet till den nya organisationen Nordic College of Equine Dentistry, NCED. Det här berättar ATL.

Organisationens syfte är bland annat att veterinärer ska erbjudas fortbildning, främja forskning inom området samt öka kunskapen hos hästägare.

”Målsättningen är att skapa en plattform för hästtandvård baserad på biologiska grunder och evidensbaserad medicin där man kan lära av varandra”, säger Ellen Schmeling, norsk veterinär och medlem i NCED:s styrelse, i ett uttalande.

NCED vill också förbättra och vidga diagnostik och behandling av hästtänder. Organisationen är bara öppen för veterinärer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-