Ponny
8 december 2013 13:11

Ny ponnyförening har bildats

I kölvattnet efter debatten om stilbedömningens vara eller inte vara på SM i hoppning för kategori B har ett forum och en förening bildats i dag. Det gemensamma namnet för båda är Svensk Ponnysport.

Det är några föräldrar till svenska ponnyryttare som berättar om forumet via ett pressmeddelande. De tycker att ponnysportens utövare har varit marginaliserade och ignorerade av Svenska Ridsportförbundet, SvRF, under flera år. ”Ponnysporten idag har ett hot över sig som även enligt de analyser vi tagit del av kommer att ge långtgående konsekvenser för ridsporten i stort. De beslut som SvRF, utan erforderlig analys fattat, innebär enligt oss och majoriteten av utövarna att man ytterligare begränsar och marginaliserar ponnysporten. Vi har därför upplevt ett stort  behov  av en fristående organisation som arbetar för svensk ponny och ungdomssport” står det bland annat i pressmeddelandet.

Svensk Ponnysport ska verka för att utveckla, stärka och bredda svensk ponny- och ungdomssport inom och utom SvRF. Ambitionsnivån hos forumet är hög. Det ska bland annat göras analyser och uppföljningar när det gäller regeländringar. Eventuella förändringar ska förankras hos dem som de berör. 

Det sociala mediet Facebook är valt för att forumet ska ha en snabb kanal där  alla kan komma till tals. Det ska också genomföras enkäter via Facebook. ”Vi ser gärna ett djupt samarbete med SvRF men är inte främmande för att inta en roll som motpart”, står det vidare i pressmeddelandet.

I samband med att forumet har startats har initiativtagarna också bildat en ideell förening med namnet Svensk Ponnysport. 

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden