Dressyr
30 november 2017 15:00

Ny satsning på svensk dressyr

Svensk dressyr och Saab lanserar en ny satsning på svenska landslaget och en ny internationell dressyrtävling. Samlingsnamnet är Dressage Take Off.

Ny satsning på svensk dressyr
Svenska EM-medaljörerna 2017: Rose Mathisen, Therese Nilshagen, Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel. Genom den nya satsningen hoppas det på fler mästerskapsmedaljer. Foto: Roland Thunholm

Det är Svenska Ridsportförbundet som berättar om sin satsning tillsammans med SAAB i ett pressmeddelande. Satsningen ska ta svensk dressyr till ännu högre höjder och gäller både svenska landslaget och en ny internationell tävling i Sverige.

I centrum för satsningen står det redan utvecklade samarbetet med seniorlandslagets ryttare i Saab Team Sweden Dressage. Målet är fler mästerskapsmedaljer, gärna av ädlare valör, fler ryttare på topp tio på världsrankingen och möjlighet att starta med fler ryttare på fler internationella tävlingar.

Exakt vad satsningen innebär berättas på en presskonferens på Friends Arena på lördag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden