Dressyr
13 oktober 2020 18:55

Toppa formen med Kittel

Ny seriePepp på vinterträning? Nu på torsdag är det premiär för den nya serien Träna med Patrik här på Ridsport. I fler än 100 avsnitt får du följa med landslagsryttaren och tränaren Patrik Kittel som tillsammans med Carl Hedin och Emma Jönsson ger konkreta tips och lösningar i vardagsträningen. Bakom serien står Saab och Ridsportens Innovationer.

De senaste fyra åren har Patrik Kittel Dressage Tour dragit fulla hus över landet. Clinictouren, som genom åren spänt från lätt klass till Grand Prix har även omfattat en rad träningsfilmer.

– Vi kände att det fanns någonting att bygga vidare på och att det saknas en heltäckande serie som med rörlig bild tar sig an ridkonstens utmaningar. Det är den serien vi har producerat nu, säger Selma Klar, projektledare för Patrik Kittel Dressage Tour och för Ridsportens Innovationer.

Kittel-1012
Den nya serien Träna med Patrik börjar sändas på Ridsport nu på torsdag. Här syns Patrik Kittel taktiksnacka med en av sina topphästar, Well Done de la Roche, till vardags kallad ”Welly”. Foto: Lina Nydahl

100 filmer

Där clinictouren och dess tillhörande filmer fokuserade på de olika klassernas utmaningar, tar den nya serien avstamp i vardagsträningen.

– Nu blir det mer fokus på enskilda rörelser och på utbildningsskalan. Det blir totalt 100 kortfilmer som handlar om hur man som ryttare med hjälp av konkreta tips löser de vanligaste problemen och samtidigt får inspiration i både sin egen och i hästens utveckling, säger Selma Klar.

Kittels paroll – att alla kan rida Grand Prix – är ett genomgående tema även i den nya serien.

– Andemeningen i det Patrik säger är att alla verkligen kan bli bättre på just den nivå man befinner sig på. Det är okej att våga testa, att misslyckas och framförallt att ta hjälp och det är någonting vi verkligen visar på i serien, säger Selma Klar.

190405_patrikkittel_rolandthunholm
Patrik Kittel lycklig efter en ritt med Delaunay OLD. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Så här glad blev Patrik Kittel efter att ha satt nytt svenskt kürrekord och blivit trea i Saab Top 10 under Sweden International Horse Show i Friends 2019. Foto: Roland Thunholm

Grundridning röd tråd

Premiäravsnittet, liksom de fyra följande avsnitten, handlar om takt. Därefter täcks utbildningsskalans alla sex delar, liksom alla rörelser från grundnivå till Grand Prix, in i olika block som gör det enkelt att gå tillbaka om man stöter på problem.

Till sin hjälp har Patrik Kittel ryttare i Saab Team Sweden Dressage, först ut i höstens avsnitt är Carl Hedin och Emma Jönsson.

– Carl och Emma rider och de kommer att visa både hur det inte ska se ut och hur man gör för att få fram det resultat som man vill ha. Kortfattat handlar det om konkreta utmaningar med konkreta lösningar där Patriks röda tråd med grundridning löper genom hela serien, säger Selma Klar.

Första delen av Träna med Patrik sänds på sajten nu på torsdag den 15 oktober klockan 19.

I morgon: Lär känna seriens ryttare Carl Hedin och Emma Jönsson 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  • Filtrera
  • Alla
  • Enkla byten
  • Förvänd galopp
  • Galoppombyten
  • Övergångar
  • Seriebyten
  • Sits
  • Takt
  • Tempoväxling

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden