Ponny
29 april 2014 10:50

Ny stilserie för ponnyer

Inverkansridning Ponny Cup är en ny serietävling i hoppning där ryttarnas inverkan och samspelet med ponnyn ska bedömas. I år är cupen ett kval till Swedish Riders Trophy och nästa år är den kval till SM.

Tävlingarna kommer att gå i Msv B, där en vanlig klass rids men sedan också bedöms i A:stil. Först rangordnas ekipagen efter minst antal fel, vid lika antal fel räknas högsta inverkanspoäng.

Fem tävlingar kommer att hållas under 2014. Tävlingsplatser blir Skyrup Country Club, Åstorpsortens RF, Strömsholm, Vetlandaortens RF och Bollnäs RS. Lars Parmler kommer att vara stildomare de första fyra omgångarna och Lennart Lindelöw kommer att döma den sista omgången.

De 50 främsta ekipagen får poäng och de tre främst placerade får rosett och hederspris.

När alla deltävlingar är färdigridna kommer poängen från ekipagens två bästa resultat slås ihop. Till finalen Swedish Riders Trophy Pony går de tio ekipagen med bästa totalresultat i från varje kategori.

Regler
Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden