Sportnytt
31 augusti 2016 08:01

Ny unghästtävling i Göteborg

Nu ska de bästa svenskfödda unghästarna få chansen att tävla på en internationell arena. Under Gothenburg Horse Show 2017 blir det premiär för Swedish Warmblood Trophy.

Ny unghästtävling i Göteborg
Nu får de bästa svenskfödda unghästarna möjlighet att tävla på den internationella scenen när Gothenburg Horse Show öppnar upp för tävlingar på tisdagen och bjuder in de bästa hopp- och dressyrhästarna från Breeders Trophy.

Tävlingen är öppen för de bästa 4- och 5-åriga hopphästarna och de bästa 4-, 5- och 6-åriga dressyrhästarna från Breeders Trophy i Flyinge nu i höst. De sex bästa i varje gren och årgång får åka till Göteborg i februari.

– Tävlingen blir en unik möjlighet att visa upp våra bästa svenskfödda unghästar för en internationell publik, säger Helén Uddefors, vd på SWB i ett pressmeddelande.

De 5-åriga hopphästarna blir bedömda och får poäng för teknik, ridbarhet och förmåga. 6-åringarna tävlar i en ”vanlig” hoppklass.

Även dressyrhästarna kommer att bedömas utifrån kvaliteter och utvecklingsmöjligheter av ett domarteam som till slut ska få fram en värdig vinnare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden