Sverige
14 december 2017 19:03

Ny utbildning ska ge nya hästföretagare hjälp framåt

UtbildningHästföretagarcentrum har precis startat upp en kurs som ska ge personer i hästbranschen grundkunskaper i företagande. ”Mer kött på benen i företagande kan spara en del bekymmer”, säger Carl Dyrendahl på LRF Konsult.

Ny utbildning ska ge nya hästföretagare hjälp framåt
En ny utbildning kan ge en skjuts framåt i hästföretagandet. Foto: Lottapictures

LRF Häst, LRF Konsult, Hästnäringens Nationella Stiftelse och Hästnäringens Riksanläggningar (Flyinge, Wången, Strömsholm) utgör tillsammans Hästföretagarcentrum.

Bland annat tack vare medel från EU:s landsbygdsprogram presenterar de nu en ny utbildning online med namnet Driva Hästföretag.
– Vi har provat med fysiska utbildningar, men trots behovet av utbildning är det svårt för hästföretagare att förbinda sig till att vara hemifrån under heldagar, säger Carl Dyrendahl på LRF Konsult.

Därför sjösätts nu en digital variant med sju moduler som täcker bland annat formulering av affärsidéer, grunderna i företagsekonomi och riskhantering. En mall kan fyllas i successivt under gång och mynna ut i en affärsplan. Kursen, som kostar strax under 500 kronor,  kommer även att användas i utbildningarna på riksanläggningarna och riktar sig främst till nya eller blivande hästföretagare.

– Tanken är att kursen ska ge grundläggande kunskaper. Man blir inte fullfjädrad av en kurs, men likväl kan kursen ge något att bygga vidare på. Mer kött på benen i företagande kan spara en del bekymmer när det kommer till exempelvis dialoger med Skatteverket och andra myndigheter, säger Dyrendahl.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden