Distansritt
28 augusti 2013 18:08

Nya krav från Schweiz

Det schweiziska ridsportförbundet är inte nöjt med sammansättningen av den kommission som ska analysera de dopningsärenden och hästskador som förekommit i distansritt samt utveckla förbättringsåtgärder för sporten.

Beslutet att tillsätta en oberoende kommission fattades vid den rundabordskonferens som hölls hos det internationella ridsportförbundet, FEI, i Lausanne i slutet av juli.

Den schweiziska förbundet är inte nöjt med kommissionens sammansättning av experter som FEI föreslår och som innehåller personer som är nära anknytna till FEI och, i vissa fall, under lång tid haft ledande positioner inom internationell distansritt.

Därför menar schweizarna dels att oberoendet inte kan garanteras och dels att den analys som ska göras och de nödvändiga, omedelbara åtgärder som diskuterades vid rundabordskonferensen inte framgår tillräckligt tydligt i kommissionens mandat.

Schweizarna kräver en neutral, extern och oberoende ordförande i kommissionen, tillsammans med ett representativt tvärsnitt av domare, veterinärer, idrottare och erkända hästsportexperter, även från andra discipliner. Enligt det schweiziska förbundet skulle detta ge processen större legitimitet och trovärdighet.

Oberoende av den framtida sammansättningen av kommissionen kommer det schweiziska förbundet att fortsätta sina ansträngningar för att säkra distansrittens framtid skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden