Sverige
5 juni 2023 13:45
Ridsportplus

Nya LRF-chefen: ”En viktig fråga är tillgången på veterinärer”

HästföretagandeI augusti tillträder Sara Lennartsson som chef för LRF Häst. Ridsport har pratat med Sara bland annat om vad som är hästföretagarnas största utmaningar.

Nya LRF-chefen: ”En viktig fråga är tillgången på veterinärer”
I augusti tillträder Sara Lennartsson som chef för LRF Häst. Foto: Ida Blomhage

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Hallå där Sara Lennartsson som blir LRF Hästs nya chef.

  Vilka är hästföretagarnas största utmaningar?
  – Redan i dag jobbar jag för att förbättra villkoren för hästföretagare som är medlemmar i Avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästen. En viktig fråga är tillgången på veterinärer, en annan viktig fråga för travet är momsfrågan som är högaktuell och jag tror även att den är viktig för hela hästnäringen. 

  Varför sökte du jobbet som chef för LRF Häst?
  – Jag har varit väldigt nöjd med mitt jobb på ASVT. När jag såg annonsen så tänkte jag att det vore kul att prova på att jobba med något nytt. Det känns vemodigt att sluta på ASVT efter så lång tid, men väldigt spännande att börja på LRF Häst.

  Du är ett proffs på trav, men hur mycket kan du om ridsport?
  – Jag har ridit på ridskola i många år och jag har en dotter som rider på ridskola. Hon kommer förmodligen att börja en gymnasieutbildning med ridning till hösten. Jag och min dotter har även varit medryttare på en islandshäst under några år men dottern ville fokusera på skolan sista terminen i nian så vi avslutade det i julas. Högst troligt kommer vi att ta upp ridningen igen. Jag tittar på ridsport på teve men som chef för LRF kommer jag naturligtvis att lära mig mer om ridsport.

  Hur kom det sig att du började med trav?
  – När vi hade prao i skolan fick vi dra lott om praoplatserna. Vi var flera som ville göra prao hos travtränaren Jim Frick och det var jag som drog rätt lott. Jag tror inte att jag hade börjat med trav om jag inte hade varit på prao hos Jim Frick som var både framgångsrik tränare och kusk.         

  Fakta

  Sara Lennartsson

  • Aktuell: Tillträder i augusti som ny chef för LRF Häst.
  • Ålder: 45 år.
  • Familj: Två barn, jaktlabrador och två katter.
  • Bor: Utanför Upplands Väsby.
  • Bakgrund: Lämnar Avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästen (ASVT) efter 20 år, varav åtta år som generalsekreterare.
  • Inspireras av: Engagerade och drivna människor.
  • Bästa hästminne: När C-tränaren Sofi Öhlund bjöd in gamla kurskamrater från SLU att hoppa terränghinder, det var både läskigt och häftigt.

  Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 8/2023.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden