Avelsnyheter
21 oktober 2020 15:26

Nya rankinglistor från WBFSH – SWB håller fanan högt

TopplistorWorld Breeding Federation of Sport Horses, WBFSH, har presenterat årets slutliga rankingsiffror. Det är inga SWB-hästar i den absoluta toppen, men SWB håller sig ändå väl framme i den hårda konkurrensen. Här kan du se hela rankingen och vilka SWB-hästar som toppar i hoppning, dressyr och fälttävlan.

Nya rankinglistor från WBFSH – SWB håller fanan högt
Peder Fredricsons framgångar med Catch Me Not S har gett avtryck på rankingen. Foto: Jenny Schwieler Staaf

World Breeding Federation of Sport Horses, WBFSH, har presenterat årets slutliga rankinglistor för avelsförbund respektive uppfödare. Bästa hopphästen är KWPN-valacken Denver (KWPN val f-08 e Albfuehren’s Memphis-Chico’s Boy) som är uppfödd av Harbrinkhoek M.G. & A.A. Woertman).

Bästa SWB-hästen i hoppning återfinns på plats 183. Det är stoet Cassandra (SWB sto f-08 e Caressini L-Cardento) som är uppfödd av Horsemark AB. Längre ner på listan hittar vi Grevlundastjärnan Catch Me Not S på plats 376.

Weihegold OLD (OLDBG sto f-05 e Blue Hors Don Schufro-Sandro Hit) toppar bland dressyrhästarna. Hon är uppfödd av Inge Bastian. Bästa SWB-häst på dressyrsidan är Ichi (SWB sto f-06 e Bocelli 1044-Donnerschlag), uppfödd av Miota AB. Hon återfinns på plats 172.

I fälttävlan toppar Scuderia 1918 (KWPN val f-08 e Quidam-Amethist) som är uppfödd av J.M. Schurink. Cayenne (SWB st f-09 e Careful-Bayron), uppfödd av Peter Jahrl, är bästa SWB-hästen på plats 54.

Sandra O Ichi
Sandra Dahlin och Ichi världscupdebuterade i GP-klassen med 73,870 procent på Scandinavium i år. Foto: Roland Thunholm

Holländska KWPN toppar rankingen för avelsförbunden i både hoppning och dressyr samt fälttävlan. På andra plats i både hoppning och fälttävlan hittar vi franska SF, Stud Book du Cheval Selle Français, medan OLDBG är tvåa i dressyren.

Tredjeplatsen skiljer sig åt i alla tre grenarna. Trea i dressyren är WESTF medan BWP intar tredjeplatsen i hoppningen och hannoveranerförbundet gör detsamma i fälttävlan. SWB hamnar på plats 15 bland hopphästarna, i dressyren är det ett hopp upp till plats 12 och i fälttävlan landar SWB på nionde plats.

Rankinglistorna baseras på årets ackumulerade rankingpoäng från den 1 oktober 2019 till och med den 30 september 2020.

WBFSH världsranking – samtliga listor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden