Sverige
1 februari 2015 11:00

Nya spår efter Helge

En boende på Rådmansö har sett en lös häst som skrittade förbi fönstret. Nu är det många som tror att det var nordsvensken Helge som försvann under nyårsnatten. Nu har också en insamling startats för att stötta sökandet.

Nya spår efter Helge
Det är en månad sedan Helge försvann, nu kan en person ha sett honom.

Sökandet efter Helge har pågått sedan nyårsafton då han blev skrämd av nyårsfyrverkerier och sprang i väg från sin hage. Nu kan han ha dykt upp på Rådmansö. Detta berättar Expressen. 

Det var i onsdags kväll som en boende på ön såg en häst lugn skritta förbi utanför huset. Det gick inte att säkerställa några spår då dessa hade töat bort, men Helge har synts i närheten tidigare. Platsen på Rådmansö är ungefär en mil från den plats som Helge försvann från. 

Facebookgruppen om Helge har nu över 9 000 medlemmar. Det har också startats en insamling för att stötta sökandet. Pengarna ska bland annat gå till resor, förlorad arbetstid och helikoptern som har använts i sökandet. Blir det pengar kvar kommer de att sättas in på en fond för att hjälpa andra djurägare vars djur försvinner.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden