Ponny
21 april 2020 14:09

Nya systemet för ponnymätning skjuts upp

ÄndringFEI har, på grund av den stoppade tävlingssäsongen, beslutat att skjuta fram införandet av det nya mätsystemet för internationella ponnymätningar. Systemet skulle ha dragits igång under 2020.

Nya systemet för ponnymätning skjuts upp
FEI har skjutit upp införandet av det nya internationella mätsystemet. Foto: Jeanette Flensburg

Beslutet togs på FEI:s styrelsemöte den 18 april, skriver Svenska Ridsportförbundet. Beslutet innebär att det nya systemet för internationella ponnymätningar, som skulle ha införts i år, nu skjuts upp till 2021 – ponnyer som registreras hos FEI för första gången under 2020, behöver inte mätas internationellt i år för att få tävla internationellt. Det gäller dock inte de ponnyer som ska gå ett eventuellt EM, Nations Cup och World Cup i ponnyhoppning i år.

De ponnyer som redan är registrerade i FEI, före den 31 december 2019, behöver inte mätas under övergångsperioden till och med 2021. Detta gör också att det inte kommer att erbjudas några internationella ponnymätningar i Sverige just nu, utan tidigast under hösten 2020, skriver Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden